Newsroom

Newsroom

Εκλογές ΗΠΑ: Οι… βιαστικοί ψηφοφόροι δείχνουν προβάδισμα της Χίλαρι σε δύο κρίσιμες πολιτείες

Αλματώδη αύξηση στον αριθμό των ισπανόφωνων που ρίχνουν τη ψήφο τους στις κάλπες φέτος, ιδιαίτερα στις αμφισβητούμενες πολιτείες της Νεβάδα και Φλόριντα, δείχνουν τα αποτελέσματα των πρώιμων εκλογών στις ΗΠΑ, γεγονός που εκτιμάται ότι ωφελεί την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

5757ffda1dc52439398b4bbc

Η Κλίντον γενικά συγκεντρώνει πολύ ψηλά ποσοστά μεταξύ των ισπανόφωνων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Univision για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Κλίντον συγκεντρώνει την προτίμηση 67% των ισπανόφωνων ψηφοφόρων, σε σχέση με το 19% του Τραμπ, ο οποίος δεν τα πάει καλά με τη μεγαλύτερη ομάδα ψηφοφόρων μεταξύ όλων των μειονοτήτων στις ΗΠΑ, έχοντας επανειλημμένα εξοργίσει τους ισπανόφωνους με υποτιμητικές δηλώσεις για τις κοινότητές τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των εταιρειών The Tarrance Group και Bendixen and Amandi, οι εγγεγραμμένοι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι στη Φλόριντα προτιμούν την Κλίντον κατά 60% έναντι του Τραμπ με 30%. Στη Νεβάδα, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, με 72% για την Κλίντον και 19% για τον Τραμπ.

Στη Φλόριντα, σύμφωνα με υπολογισμούς του προεκλογικού γραφείου της Κλίντον, το ποσοστό των ψηφοφόρων που ψήφισε ήδη αυξήθηκε κατά 139%, ή πάνω από το διπλάσιο ποσοστό που είχε το 2012, σύμφωνα με μια έκθεση με ημερομηνία της Τετάρτης.

Ο Στιβ Σέιλ, ένας δημοκρατικός σύμβουλος στρατηγικής που ειδικεύεται στη Φλόριντα, υπολόγισε ότι στις φετινές εκλογές 170.000 παραπάνω ισπανόφωνοι ψήφισαν νωρίς ή μέσω ταχυδρομείου μέχρι τη Τετάρτη σε σχέση με όλη την εκλογική περίοδο του 2012, σύμφωνα με ανάρτηση στο blog του. «Σημειώστε επίσης ότι επειδή το ‘Ισπανικής καταγωγής’ είναι αυτοπροσδιορισμός, έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι το πραγματικό μέγεθος του ισπανόφωνου πληθυσμού που έχει ψηφίσει είναι μεγαλύτερο από όσους έχουν εγγραφεί (ως ‘Ισπανικής καταγωγής’). Οπότε ενώ οι ισπανόφωνοι μπορεί να απαρτίζουν το 14,2% των ψηφοφόρων που έχουν ψηφίσει ήδη έως τώρα, στην πραγματικότητα, ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος», έγραψε στον ιστότοπό του.

Παρά την απότομη αύξηση όσων έχουν ήδη ψηφίσει, δεν είναι σίγουρο ποιός από τους υποψήφιους υπερτερεί. Δεν υπάρχει επίσης και εγγύηση ότι η ψηλότερη προσέλευση στις κάλπες θα συνεχιστεί και την Τρίτη, και ότι αυτοί και ψηφοφόροι άλλων μειονοτήτων θα αποτελέσουν τη διαφορά για να επηρεάσουν τη Φλόριντα ή άλλες πολιτείες.

Η πολιτεία της Νεβάδα δεν απαιτεί από τους ψηφοφόρους της να σημειώσουν τη φυλή ή την εθνικότητά τους όταν εγγράφονται ως ψηφοφόροι, όμως άλλα στοιχεία της πολιτείας υποδεικνύουν ότι και εκεί οι ισπανόφωνοι έρχονται στις κάλπες σε πολύ ψηλότερα ποσοστά.

Για παράδειγμα, στην κομητεία Κλαρκ, ο αριθμός των ψηφοφόρων που ψήφισαν νωρίς αυξήθηκε απότομα. Μεταξύ των ψηφοφόρων που προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα και όσων έστειλαν ταχυδρομικά τη ψήφο τους, οι εγγεγραμμένοι δημοκρατικοί έχουν τώρα 72.000 παραπάνω δελτία ψήφων από τους εγγεγραμμένους ρεπουμπλικανούς εκεί. Τα νούμερα αυτά δεν αποκαλύπτουν ποιόν υποψήφιο διάλεξαν οι ψηφοφόροι, παρά μόνο το κόμμα με το οποίο έχουν εγγραφεί οι ψηφοφόροι. Η κομητεία Κλαρκ, που περιλαμβάνει το Λας Βέγκας, έχει μεγάλο πληθυσμό ισπανόφωνων, σύμφωνα με την αμερικανική απογραφική υπηρεσία (U.S. Census) – 30,6%, σε σχέση με το 28,1% για όλη την πολιτεία της Νεβάδα συνολικά.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…