Εκλογές ΔΟΕ: Μανιφέστο Κόου που ζητά πλήρη αποκλεισμό των τρανς αθλητριών

Ο Κόου επικαλείται την προστασία της ακεραιότητας του γυναικείου αθλητισμού, τονίζοντας πως «το φύλο δεν μπορεί να υπερισχύσει της βιολογίας» και ότι μόνο βιολογικές γυναίκες μπορούν να αγωνίζονται στη γυναικεία κατηγορία.

coe

Το θέμα των τρανσέξουαλ αθλητών έχει έρθει στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, ακόμη και στη συγκέντρωση προ της ορκωμοσίας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον Τραμπ να δεσμεύεται να «κρατήσει τους άνδρες μακριά από τα γυναικεία αθλήματα».

Ο Σεμπάστιαν Κόου πρόεδρος της World Athletics, είναι ένας από τους επτά υποψηφίους που διεκδικούν να αντικαταστήσουν τον Τόμας Μπαχ για τον προεδρικό θώκο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC), της πιο ισχυρής θέσης στον παγκόσμιο αθλητισμό, και σε δηλώσεις του στην DW, προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν αθλήτριες με διαφορές στη σεξουαλική ανάπτυξη (DSD) και τρανς αθλήτριες.

Σε ερώτηση της DW εάν οι τρανς αθλητές αποτελούν απειλή για τον γυναικείο αθλητισμό, ο Βρετανός επικαλείται την προστασία της ακεραιότητας του γυναικείου αθλητισμού, τονίζοντας πως «το φύλο δεν μπορεί να υπερισχύσει της βιολογίας» και ότι μόνο βιολογικές γυναίκες μπορούν να αγωνίζονται στη γυναικεία κατηγορία Βρετανίδα Coe απάντησε:

«Για μένα, το στοιχείο της ακεραιότητας γύρω από το επίλεκτο γυναικείο άθλημα είναι πραγματικά κρίσιμο γιατί αν χάσεις αυτό το ίχνος, τότε χάνεις το γυναικείο άθλημα. Και αυτό δεν είναι κάτι που είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω”», είπε.

Στο μανιφέστο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Κόου έχει ξεκαθαρίσει την επιθυμία του να «προστατεύσει και να προωθήσει» τη γυναικεία κατηγορία, σηματοδοτώντας ότι η συμπερίληψη δεν πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι της δικαιοσύνης. Ως πρόεδρος του World Athletics, πήρε την απόφαση να απαγορεύσει τους τρανσέξουαλ αθλητές που έχουν περάσει την εφηβεία των ανδρών από τους γυναικείους αγώνες ελίτ.

Ωστόσο, ο 68χρονος δεν είπε ότι θα εκδώσει γενική απαγόρευση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν εκλεγεί πρόεδρος της ΔΟΕ στις 20 Μαρτίου.

«Αυτή θα είναι ξεκάθαρα μια συζήτηση για τις διεθνείς [αθλητικές] ομοσπονδίες», είπε. «Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσα πάντα είναι σε συνεργασία. Νομίζω ότι οι κανόνες πρέπει να είναι σαφείς, και δεν είναι ξεκάθαροι. Και αυτό έχει αφήσει πολλές διεθνείς ομοσπονδίες σε ένα είδος μηδενικής γη.»

Τραγωδία στο Περιστέρι: Νεκρός οδηγός ταξί μετά από σφοδρό τροχαίο στη λεωφόρο Θηβών – Τρεις τραυματίες

ασθενοφορο

Τραγωδία στο Περιστέρι: Νεκρός οδηγός ταξί μετά από σφοδρό τροχαίο στη λεωφόρο Θηβών – Τρεις τραυματίες

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο με σύγκρουση ΙΧ και ταξί στο Περιστέρι

Σοκάρουν οι διάλογοι του κυκλώματος μαστροπείας: «Θα πάρω την άλλη και θα κάνω κάνα έγκλημα»

μαστροπεια1

Σοκάρουν οι διάλογοι του κυκλώματος μαστροπείας: «Θα πάρω την άλλη και θα κάνω κάνα έγκλημα»

Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη που αποτελούν το κύκλωμα μαστροπείας το οποίο εγκλώβιζε…