Εκλογές απόδημων στην Αμερική: Βρισιές από εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο «επόπτης εκλογών» της ΝΔ Γ. Λάσκαρης εισέβαλε στην αίθουσα ψηφοφορίας στο Προξενείο της Βοστώνης και έβρισε τον επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

καουναςψηφοδελτια

Ένα επεισόδιο ιταμής και τραμπούκικης συμπεριφοράς εναντίον του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όθωνα Ηλιόπουλου, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στο Προξενείο της Βοστώνης, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Αμερικής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 3 το απόγευμα και ενώ η ψηφοφορία εξελισσόταν ομαλά από το πρωί μέσα σε ήπιο και φιλικό κλίμα, μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων και των εκπροσώπων των κομμάτων, χωρίς εντάσεις και χωρίς καν πολιτικές συζητήσεις, εισέβαλε στο χώρο του Προξενείου, ανακοινώνοντας ότι είναι «επόπτης εκλογών» το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Λάσκαρης, κραδαίνοντας τα κομματικά του διαπιστευτήρια και απαιτώντας από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Οθωνα Ηλιόπουλο να φύγει από τον χώρο του Προξενείου.

Στην ήρεμη άρνηση του Οθ. Ηλιόπουλου να απομακρυνθεί, ο Γ. Λάσκαρης απάντησε εισβάλλοντας στην αίθουσα ψηφοφορίας, απαιτώντας να διακοπεί η διαδικασία και να φύγει ο κ. Ηλιόπουλος από το Προξενείο. Στην συνέχεια κινήθηκε απειλητικά εναντίον του εφορευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η εφορευτική επιτροπή αναγκάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά τη διαδικασία και υπέδειξε μετά από σύσκεψη στον μαινόμενο επόπτη της Νέας Δημοκρατίας ότι σύμφωνα με το άρθρο 88 του ΠΔ 96/2007 και το άρθρο 29 παρ.7 ν. 3731/2008 «οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται στην ψηφοφορία, να προτείνουν κάθε παρατήρηση ἠ ένσταση σχετικά με την τάξη της ψηφοφορίας» κλπ.

Μετά από αυτό ο Γ. Λάσκαρης επιτέθηκε λεκτικά στον Οθ. Ηλιόπουλο βρίζοντας τον ως «ανήθικο» για τις πολιτικές του θέσεις. Τελικά απομακρύνθηκε οικειοθελώς από τον χώρο της ψηφοφορίας αφού κατάφερε να δημιουργήσει αναστάτωση και δυσάρεστο κλίμα στους παρευρισκόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς που δείχνουν το ήθος της ΝΔ που είναι αναντίστοιχο με το πνεύμα και τα ήθη της ελληνικής κοινότητας της Βοστώνης. Καλεί σε δημοκρατική εγρήγορση όλους τους πολίτες στην σημερινή ψηφοφορία ανά την επικράτεια. Τέλος, θέλει να ευχαριστήσει τον Πρόξενο και όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής Βοστώνης για την ψυχραιμία τους και την άψογη επαγγελματική και πολιτική τους στάση απέναντι σε τέτοιες χυδαίες προκλήσεις.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…