Εκλογές 2023: Ποιοι είναι οι «διάσημοι» της νέας Βουλής – Ηχηρά ονόματα έμειναν εκτός

Οι ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι και αθλητές που διεκδίκησαν μια θέση στη βουλή

Screenshot 4 18

Όπως σε κάθε εκλογική μάχη έτσι κι αυτή τη φορά πολλοί ήταν οι διάσημοι από το χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας που τέθηκαν στην κρίση των ψηφοφόρων. Λίγοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να κόψουν το νήμα και να κερδίσουν μια θέση στην επόμενη Βουλή, ενώ σημαντικά ονόματα δεν μπόρεσαν να επιτύχουν το την είσοδο τους στο κοινοβούλιο.

Με τη Ν.Δ. μετά και τη μεγάλη της νίκη σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας εκλέγεται η  πρώην μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που παρά τη «βαριά» ήττα παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση από μία θέση στα βουλευτικά έδρανα της επόμενης τετραετίας κέρδισαν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η τηλεπαρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά και επανεκλέγεται η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου.

Με το ΚΚΕ, εκλέγεται η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Σεμίνα Διγενή που ήταν υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Η Πλεύση Ελευθερίας με την είσοδο της στη βουλή εκλέγει 8 βουλευτές, με αποτέλεσμα  έδρα στο νέο κοινοβούλιο λαμβάνουν ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, επίσης ηθοποιός, Αδαμάντιος Καραναστάσης  καθώς και η τραγουδίστρια των «Μπλε» Τζώρτζια Κεφαλά.

Πολλοί, όμως, είναι αυτοί  που παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν «βαριά χαρτιά» από τα κόμματα τους  δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη του κοινοβουλίου.

Πρόκειται για τις/τους: Νόνη Δούνια, Μάριο Αθανασίου, Σταύρο Νικολαΐδη, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου, Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, Άννα Χατζησοφιά, Αντώνη Ξυλούρη («Ψαραντώνης»), Βασίλη Τσιάρτα, Διονύση Τσακνή, DJ Rico – Βαγγέλη Σερίφη, Ελένη Γερασιμίδου.