Newsroom

Newsroom

Εκλογές 2019: Παρακολουθείστε ό,τι συμβαίνει στις κάλπες

Από τις 07.00, την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr σας παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις της κρίσιμης εκλογικής διαδικασίας.

ΕΚ Evroekloges

Μέχρι τις 7 το βράδυ ανοιχτά τα εκλογικά κέντρα

Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 7 το βράδυ, αναμένοντας 9.922.294 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που θα εκλέξουν τους νέους τους εκπροσώπους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στα περιφερειακά, δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια.

Για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά. Το εκλογικό τους δικαίωμα θα ασκήσουν για πρώτη φορά 528.997 εκλογείς, εκ των οποίων οι 17χρονοι είναι 106.760.

Μετά τις 21.00 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα

Μετά τις 9.00 το βράδυ αναμένεται να εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για τις ευρωπαϊκές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, γνωστοποίησε χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Singular Logic, Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

«Έχει προβλεφθεί μια φυσιολογική ροή αποτελεσμάτων. Μετά τις 21.00, γύρω στις 21.00 με 22.00, θα μπορούσαμε να δώσουμε μια ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε, τα αποτελέσματα θα αφορούν πρώτα τις ευρωεκλογές και μετά τις περιφέρειες και τους έξι μεγαλύτερους δήμους (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο).

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία – Δηλώσεις του Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών Κ. Πουλάκη

Όλα βαίνουν κανονικά, δεν υπάρχουν προβλήματα, κάποιες μικρές καθυστερήσεις έχουν αντιμετωπιστεί, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αλλά αυτό είναι διαχρονικό πρόβλημα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλάκης. Επισήμανε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απουσιών μελών εφορευτικών επιτροπών, έχει θεσμοθετήσει, στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος να έχει δύο γραμματείς να συνδράμουν στο έργο του.

Δηλώσεις υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Νίκου Μπελαβίλα

Εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος που ψήφισε, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο Νίκος Μπελαβίλας δήλωσε:

«Εδώ υπήρχε το σχολείο του παππού μου, και του πατέρα μου, το άλλοτε 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά. Αυτό όμως είναι και το σχολείο που εγώ έμαθα γράμματα. Τους χρωστώ αυτό που είμαι σήμερα. Επιτρέψτε μου να αφιερώσω σε εκείνους, στον πατέρα μου, στους δασκάλους μου, τη σημερινή ψήφο για τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στον Πειραιά. Μία ψήφο που θα αθροιστεί δίπλα σε άλλες πολλών χιλιάδων αποφασισμένων συνδημοτών μας. Που θα μας φέρει ξανά σε έναν Πειραιά για Όλους και όχι για λίγους».

Θεοχαρόπουλος: Προοδευτική πολιτική ή συντηρητική στροφή;

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στις 8 το πρωί στο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

«Ο ελληνικός λαός σήμερα ψηφίζει και αποφασίζει για την πορεία της χώρας μέσα στην Ε.Ε. Ένα αριστερό προοδευτικό ρεύμα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος απέναντι στην ακροδεξιά, στον νεοφιλελευθερισμό και στις συντηρητικές δυνάμεις» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Με την Προοδευτική Συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η συνεργασία σε προγραμματική βάση είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας. Σήμερα είναι ο ελληνικός λαός που αποφασίζει μεταξύ της προοδευτικής και της συντηρητικής παράταξης καθώς και ποιες δυνάμεις θα εκφράσουν την πλειοψηφία του προοδευτικού χώρου. Και έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του».

 Δηλώσεις Πάνου Καμμένου

Για γιορτή της Δημοκρατίας μίλησε ο Πάνος Καμμένος αμέσως με την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Γλυφάδα. Ο κ. Καμμένος είπε ο ο λαός με την ψήφο του θα οδηγήσει τις εξελίξεις για εθνικές εκλογές.

Δηλώσεις του Υπ.Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στην Καλαμάτα

«Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος καλείται να διοργανώσει μία τετραπλή εκλογή με τέσσερις ταυτόχρονες κάλπες. Έχει προηγηθεί μία πολύ σημαντική, κοπιώδης θα έλεγα προεργασία, στο υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που είναι επιφορτισμένο με την προετοιμασία των εκλογών» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν για πρώτη φορά σε δύο τμήματα προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων, αλλά και των δικαστικών αντιπροσώπων. Έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από άλλες τεχνικές βελτιώσεις, έτσι ώστε το έργο των ανθρώπων που εργάζονται σήμερα, δηλαδή των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών, να γίνει πιο εύκολο».

Αναφερόμενος στις σημερινές εκλογές, τόσο για το Ευρωκοινοβούλιο, όσο και για την αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μία πολύ κρίσιμη πολιτική διαδικασία. Πολύ κρίσιμη καταρχάς για την Ευρώπη. Μία Ευρώπη, η οποία, είτε θα γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική είτε θα πάψει να υπάρχει και οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να πάρουν ιστορικές αποφάσεις.

Νίκος Βούτσης – «Πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές για την Ευρώπη»

Λίγο μετά τις 9 το πρωί ψήφισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής, ευδιάθετος,  συνομίλησε με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και άσκησε γρήγορα το εκλογικό του δικαίωμα. 

Μετά την εκλογική διαδικασία ο Νίκος Βούτσης δήλωσε:  «Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Είναι πολύ κρίσιμες εκλογές για την Ευρώπη και για τους Περιφερειάρχες. Σήμερα βγαίνει η χωρα από την κρίση και τα μνημόνια. Πλέον μπορούμε να βλέπουμε τα θέματα ανάπτυξης σε πρώτη γραμμή. Μιλάμε για προοδευτικές εκλογές προκειμένου να φύγει η κρίση. Πρέπει να φύγουμε από τα μοντέλα που οδήγησαν στη κρίση.

Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα

«Ελπίζω ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη φωνή του σε ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ευχήθηκε «καλή δύναμη και υγεία σε όλους»

Στο Μαρούσι ψήφισε ο Γ. Πατούλης

Στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Γιώργος Πατούλης σημείωσε ό,τι  «σήμερα η Αττική κάνει μια νέα αρχή. Θέλουμε να δημιουργήσουμε επιτέλους αισιοδοξία στους πολίτες μέσα από τη διάθεση να πάμε μπροστά την Αττική μας»

Σγουρός: Αυτό είναι το γούρικο ψηφοδέλτιο

«Από σήμερα κιόλας γυρίζουμε σελίδα, γυρίζουμε την πλάτη στο παρελθόν που μας πλήγωσε», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα στη Νέα Σμύρνη, όπου ψήφισε.

Πρόσθεσε πως πλέον «όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η επιλογή περιφερειάρχη είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, μια απόφαση που δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα» και ότι «στις περιφερειακές εκλογές δεν κρίνονται οι εκλογικές εντυπώσεις, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο».

Ο κ. Σγουρός κατήγγειλε, πως το πρωί στο 1284 εκλογικό τμήμα στην Εκάλη δεν έδωσαν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», στην οποία ο ίδιος είναι επικεφαλής, και ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο.

«Αυτό είναι το γούρικο ψηφοδέλτιο», είπε ο κ. Σγουρός όταν έριχνε το φάκελο στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών.

Παυλόπουλος: Να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε

Στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις λαϊκισμού και ρατσισμού επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο που άλλοι λαοί εγκαταλείπουν την Ευρώπη, εμείς οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας καλούμαστε να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε σύντομες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες ψηφοφόρους να συμβάλουν στην «υλοποίηση της Ευρώπηςπροκειμένου να διαδραματίσει έναν ευεργετικό ρόλο για όλη την ανθρωπότητα».

 

Τσίπρας: «Hμέρα ευθύνης των πολλών»

Στο πρώτο δημοτικό σχολείο της Κυψέλης μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Προσερχόμενος ο κ. Τσίπρας είπε: «Τώρα μόνο ψηφίζουμε», χωρίς να κάνει περισσότερες δηλώσεις.

Σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε ότι είναι «ημέρα ευθύνης των πολλών».

Αμίλητος ο Κ. Καραμανλής, δεν έκανε δηλώσεις

Πέντε λεπτά πριν από τις 10 το πρωί έφτασε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, τον οποίο υποδέχτηκαν στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων οι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Έλενα Ράπτη.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Μητσοτάκης: Σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες 

Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη, μια πολύ ηλιόλουστη μέρα για τη δημοκρατία μας. Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, θέλω να ευχαριστήσω τις εφορευτικές επιτροπές, τους δικαστικούς αντιπροσώπους που υποστηρίζουν αυτήν  τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.

»Δεν έχουμε να πούμε πολλά σήμερα, εμείς τα έχουμε πει όλα, σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες, εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας», δήλωσε από το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννηματά: Ανοίγει ο δρόμος για πολιτικές εξελίξεις

«Σήμερα, οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

 Ν.Χρυσόγελος: «Τα ΜΜΕ δεν έδωσαν χώρο στις πράσινες πολιτικές απόψεις»

«Τα ΜΜΕ δεν έδωσαν χώρο στις πράσινες πολιτικές απόψεις να παρουσιαστούν για να κρίνουν οι πολίτες, ούτε καν το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που απαιτεί ο νόμος. Μας απέκλεισαν τα περισσότερα γιατί “ήταν πολλά τα κόμματα και δεν έφτανε ο χρόνος”» δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής της καμπάνιας του συνδυασμού ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, προσερχόμενος να ψηφίσει σήμερα το πρωί στο εκλογικό κέντρο του 18ου Γυμνασίου στα Α. Πατήσια.

«Οι ευρωεκλογές οργανώθηκαν από την κυβέρνηση με πρόχειρο τρόπο και σε περιορισμένο χρόνο, αν και ήταν γνωστός ο χρόνος διεξαγωγής τους, ώστε να μην γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση για τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών αυτών, (Ευρώπη, κλιματική κρίση, οικονομία, κοινωνική συνοχή, περιβάλλον), και έτσι η όποια αντιπαράθεση να περιοριστεί τα ασήμαντα διλήμματα (Τσίπρας-Μητσοτάκης)», ανέφερε ο κ. Χρυσόγελος.

Νοτοπούλου: Ανοίγει ο δρόμος για το μέλλον

«Σήμερα ανοίγει οριστικά ο δρόμος για το μέλλον», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 34ο δημοτικό σχολείο στο κέντρο της πόλης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ευχήθηκε οι Θεσσαλονικείς να εμπιστευτούν την ίδια και την παράταξή της για «να σχεδιάσουμε την πόλη συμμετοχικά, μια Θεσσαλονίκη εύκολη, μια Θεσσαλονίκη δίκαια, μια Θεσσαλονίκη αλληλέγγυα, με ανοιχτούς ορίζοντες, μια πραγματική ευρωπαϊκή μητρόπολη, χωρίς κανενός είδος αποκλεισμούς».

Βαρουφάκης: «Ψηφίστε!»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα  στο 2ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, δήλωσε:

«Για τα πρωτάκια αυτών των εκλογών, για τους νέους και τις νέες που κατοχύρωσαν δικαίωμα ψήφου, για όλους εμάς, αυτό το Δημοτικό για μένα τουλάχιστον θυμίζει την ιερή υποχρέωση που έχουμε να τιμούμε τους αγώνες αυτών που έδωσαν τα πάντα για να μπορούμε εμείς να ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα, να τους τιμούμε ψηφίζοντας και ψηφίζοντας συνειδητά, διαβάζοντας τα προγράμματα των κομμάτων, σήμερα έχουμε ευρωεκλογές, είναι μια τεράστια ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα στην Ευρώπη, ψηφίστε!

Ηλιόπουλος: Να ζωντανέψουμε τις γειτονιές της Αθήνας

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, σήμερα πιστεύουμε ότι θα είναι μια όμορφη μέρα από την Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι για εμάς το πιο σημαντικό θα είναι να ζωντανέψουμε τις γειτονιές της Αθήνας», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 53ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

«Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα δεν ψηφίζω απλά σε ένα εκλογικό κέντρο, αλλά σε ένα από τα σχολεία της γειτονιάς μου και νομίζω θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια Αθήνα πιο δημοκρατική, πιο ανοιχτή μία Αθήνα αντιφασιστική», πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Μώραλης: Μια σημαντική μέρα

Στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μώραλης τόνισε: «Νομίζω ότι είναι κορυφαία στιγμή σε μια δημοκρατία, για τη χώρα, για την πόλη μας. Μια σημαντική μέρα. Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, παράλληλα με τα προβλήματα που έχουμε λόγω του ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέσσερις κάλπες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται λίγο ο κόσμος ώσπου να ενημερωθεί. Όσον αφορά τον Πειραιά, οι Πειραιώτες θα δώσουν την ψήφο τους στον “Πειραιά Νικητή”, την εμπιστοσύνη τους, όπως και πριν από πέντε χρόνια το 2014, προκειμένου να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάνουμε, να συνεχίσουμε την ανάπτυξη που φέραμε στην πόλη και για έναν Πειραιά νικητή, για έναν Πειραιά με αισιοδοξία, έναν Πειραιά της προόδου».

Μπακογιάννης: Η σειρά των Αθηναίων να μιλήσουν

«Όλες αυτές τις εβδομάδες μιλάγαμε εμείς. Τώρα είναι η σειρά των Αθηναίων να μιλήσουν. Χαίρομαι πολύ διότι η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και μου δίνεται η ευκαιρία να καλέσω τους πάντες, όποιον κι αν θέλουν να εμπιστευτούν, να επιλέξουν να έρθουν στις κάλπες. Διότι σήμερα κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή για μια πόλη η οποία να μας χωράει όλους, να μας αγαπάει και να την αγαπάμε, μια πόλη να μας συμφιλιώνει, να μας ενώνει» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης επισκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι το 9ο Γυμνάσιο Αθήνας στα Κάτω Πετράλωνα και ενημερώθηκε για την εκλογική διαδικασία, ενώ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Βελωτά Ευρυτανίας, τη γενέτειρα του πατέρα του, Παύλου Μπακογιάννη, στις 7 το πρωί.

Γερουλάνος: Ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι για κόμματα

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι για κόμματα, δεν ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση. Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι στα χέρια του επόμενου δημάρχου θα είναι μια από τις πιο κρίσιμες εποχές για την Αθήνα και αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να στηριχθεί ο συνδυασμός “Αθήνα είσαι εσύ” διότι τόσο οι άνθρωποι που πλαισιώνουν αλλά και οι προτάσεις που έχουμε φέρει στο τραπέζι είναι αυτό το οποίο χρειάζεται η Αθήνα», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Επισήμανε, επίσης, ότι όλοι οι υποψήφιοι για το δήμο της Αθήνας έκαναν πολιτισμένη καμπάνια και σημείωσε: «Βάλαμε τον πήχη ψηλά για το πώς πρέπει να γίνονται οι εκλογικές αναμετρήσεις. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να δείξει η Αθήνα πολιτισμό. Το πετύχαμε και αυτό είναι το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα».

Τι δήλωσαν υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας

-«Σήμερα το λόγο έχουν οι πολίτες», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο της Βραχιάς του Δήμου Δέλτα. «Στις εκλογές που γίνονται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι πολίτες παίρνουν το μέλλον του τόπου μας στα χέρια τους. Με τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών, όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία», πρόσθεσε.

-Έκκληση στους νέους ανθρώπους ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυνε ο Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος ψήφισε στην Κατερίνη, χαρακτήρισε την ψηφοφορία γιορτή της δημοκρατίας και τόνισε ότι ιδιαίτερα οι νέοι θα πρέπει «να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να μην το παραδώσουν σε αυτούς που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση».

– «Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να πάρουν θέση με τη σκέψη ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν προς το καλύτερο» υπογράμμισε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος και κάλεσε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους «να γυρίσουν την πλάτη στη λογική των χαμηλών απαιτήσεων και του μικρότερου κακού, που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο».

– Τη βεβαιότητά του ότι η κρίση των ενεργών πολιτών που ψηφίζουν σήμερα «δεν θα επηρεαστεί από παραμορφωτικούς, μεγεθυντικούς και καλλωπιστικούς φακούς επικοινωνιολόγων και διαφημιστών, αλλά θα είναι η δική τους πρωτογενής αξιολόγηση προσώπων, προγραμμάτων και συνδυασμών», εξέφρασε ο Χρήστος Παπαστεργίου.

Ψήφο για το Μακεδονικό ζήτησε ο Β. Λεβέντης

Στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος δήλωσε: 

«Να τιμωρηθούν τα κόμματα που ψήφισαν Πρέσπες. Είναι νοσηρό και χαμηλό το επίπεδο Τσίπρα, Μητσοτάκη. Θα υποστούν και οι δύο ράπισμα. Πολέμησα για χρόνια το καρκίνωμα του δικομματισμού. Η νεολαία θα τους τιμωρήσει και τους δύο».

Σαμαράς: Τώρα μιλάει ο λαός

Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο προχώρησε σε μια λακωνική δήλωση: «Τέσσερα χρόνια μετά τα ψέματα του κυρίου Τσίπρα τελειώσανε. Τώρα μιλάει ο λαός»

Σοφιανός: Nα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά

Στη Ριζούπολη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Σήμερα μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Για ένα δήμο που διεκδικεί, για ένα δήμο που, στηριγμένος στους εργαζομένους του, βελτιώνει την καθημερινότητα του λαού αυτής της πόλης, που δοκιμάζεται από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Είναι δυνατό αυτό το βήμα. Καλούμε τον κόσμο να το κάνει», δήλωσε ο κ. Σοφιανός.
 

Μπουτάρης: Η πόλη ας κάνει το κουμάντο της

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια δήλωσε πως η απόφασή του να μη συμμετέχει στις εκλογές ήταν εύκολη.

«Έχω 12 χρόνια που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πέρασα καλά και κακά και τώρα είναι η ώρα να αποσυρθώ από τα κοινά του δήμου. Από κει και πέρα έχω πολλά άλλα πράγματα να κάνω. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στο οποίο είμαι πρόεδρος και μέχρι το τέλος της χρονιά,  θα αρχίσει να χτίζεται. Έχω ένα ακόμη όνειρο, την Κιβωτό του Ελληνικού Αμπελώνα, ενώ είμαι νιόπαντρος και θέλω να ασχοληθώ με τη γυναίκα μου», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν θα επηρεάσω κανέναν τι ψηφίζει. Μου ζήτησαν όλοι ψηφοδέλτια. Πέρασα από Βούγια, Ταχιάο, Λεκάκη, Παπαστεργίου, Νοτοπούλου και αυτό το θεωρώ ότι είναι μια χειρονομία πολιτικής ευγένειας. Εγώ τελείωσα από δήμαρχος. Από ‘κεί και πέρα η πόλη ας κάνει το κουμάντο της».

Δούρου: Λέμε όχι στην αποχή 

«Το σημαντικό, το πρώτο και το βασικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, είναι αυτό της συμμετοχής, Tης συμμετοχής όλων και ειδικά των νέων. Εκείνων που έχουν για πρώτη φορά το ιερό δικαίωμα της ψήφου», τόνισε η περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, στο 4ο Γυμνάσιο στο Αιγάλεω, προσθέτοντας: «Τους καλώ να το ασκήσουν. Να μην αφήσουν άλλους να επιλέξουν στη θέση τους. Σήμερα λέμε όχι στην αποχή – ναι στη Δημοκρατία».

 

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…