ΜΝ

Μάκης Νοδάρος

«Εκλεψαν» το ρεπορτάζ και τα έγγραφα από το documentonews.gr και το παρουσίασαν ως δικό τους …

Εκλεψαν» χωρίς καμία αναστολή,  το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου  στο www.documentonews.gr καθώς και το έγγραφο – ντοκουμέντο για το θέμα του προκλητικού εμβολιασμού του «γαλάζιου» δημοσιογράφου – εκδότη Μάμαλου Διονυσίου στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας .

5e713c1b825e63483b6f3b02

Το Άρθρο 6 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ,  στην οποία είμαι τακτικό μέλος της, αναφέρει καθαρά ότι ο επαγγελματίας δημοσιογράφος οφείλει μεταξύ άλλων :
« Να θεωρεί σοβαρότατη αντιεπαγγελματική πράξη κάθε λογοκλοπή και να μην οικειοποιείται την εργασία συναδέλφων του. Να αναφέρει πάντοτε το όνομα του συντάκτη, του οποίου χρησιμοποιεί κείμενα ή αποσπάσματα κειμένων. Να μνημονεύει την πηγή των πληροφοριών, που έχουν ήδη δημοσιευθεί ή μεταδοθεί.» Επίσης ο Νόμος 2121/1993 Αρθρο 66 , αναφέρεται αναλυτικά στις ποινικές κυρώσεις που μπορεί να έχει κάποιος όταν κλέβει την πνευματική εργασία κάποιου άλλου.

Όμως όλα αυτά ,  φαίνεται ότι  αποτελούν «ψιλά» γράμματα για κάποια ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας και για κάποιους επαγγελματίες ; δημοσιογράφους  οι οποίοι σήμερα «έκλεψαν» χωρίς καμία αναστολή,  το ρεπορτάζ που υπογράφω στο www.documentonews.gr καθώς και το έγγραφο – ντοκουμέντο για το θέμα του προκλητικού εμβολιασμού του «γαλάζιου» δημοσιογράφου – εκδότη Μάμαλου Διονυσίου στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας .

 Διαβάστε εδώ : https://www.documentonews.gr/article/o-proklhtikos-emboliasmos-galazioy-dhmosiografoy-ekdoth-agiografoy-toy-kyriakoy-mhtsotakh
Μάλιστα το ρεπορτάζ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος απομάκρυνε αμέσως τον διοικητή του ΚΥ Αλέξανδρο Γαρδικιώτη διατάζοντας σχετική έρευνα . – 

Διαβάστε εδώ : https://www.documentonews.gr/article/xhlwthhke-o-ypeythynos-toy-kentroy-ygeias-kerkyras-meta-tis-apokalypseis-toy-documentonewsgr

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς , αποτελεί το σημερινό  Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star στο οποίο η συνάδελφος Μάρα Ζαχαρέα προέβη σε αναδημοσίευση του ρεπορτάζ , χρησιμοποιώντας μάλιστα το σχετικό έγγραφο – ντοκουμέντο με τον παράτυπο εμβολιασμό του δημοσιογράφου στο ΚΥ Κέρκυρας , χωρίς να αναφέρει την πηγή της είδησης που είναι το www.documentonews.gr και το όνομα του δημοσιογράφου που αποκάλυψε το θέμα ,  όπως όφειλε με βάση το Άρθρο 6 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Μετά από αυτά θα πρέπει να  απαντήσουν τα Διοικητικά Συμβούλια  της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ αν τελικά εφαρμόζεται η όχι ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ όπου εργάζονται  η όλα σε αυτό το επάγγελμα είναι πλέον ανεξέλεγκτα…

Πηγή: apokalypseis.com

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

mpakodimou zina sxolio

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

Για την αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα που έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη μετά τον σάλο που…