Έκλεψαν 40 αυτοκίνητα και τα έκαναν …ανταλλακτικά (photos)

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφού διέπρατταν κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων από διάφορες…

09042014autokinita1

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφού διέπρατταν κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν, σε συνεργείο που διατηρούσαν στην περιοχή της Γλυφάδας και εν τέλει διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους, ως ανταλλακτικά.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην περιοχή της Γλυφάδας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, δύο Έλληνες, ηλικίας 23 και 30 ετών, μέλη της σπείρας, υπεύθυνος και ιδιοκτήτης του συνεργείου αντίστοιχα, όπου απέκρυπταν και αποσυναρμολογούσαν τα οχήματα, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα – συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους είχαν συστήσει από τα τέλη του 2010 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, δραστηριοποιούνταν σε κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, κυρίως βραδινές ώρες, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντόπιζαν Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές οικιών ή έξω από αυτές και αφού τα παραβίαζαν, τα έθεταν σε λειτουργία χρησιμοποιώντας «παράλληλο» εγκέφαλο.

Στη συνέχεια τα μετέφεραν στο συνεργείο του 30χρονου συλληφθέντα στη Γλυφάδα, όπου τα αποσυναρμολογούσαν, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά από την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικά. Ο 30χρονος ήταν υπεύθυνος και για την νομιμοποίηση («ξέπλυμα») των χρημάτων που αποκόμιζαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους, μέσω της επιχείρησής του.

Όπως διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής, έχουν διαπράξει 39 κλοπές οχημάτων, εκ των οποίων δεκατρείς 13 στη Γλυφάδα, 6 στον Άλιμο, 4 στην Αγία Παρασκευή, από 3 σε Βούλα και Χολαργό, από 2 σε Ηλιούπολη, Χαλάνδρι και Άγιο Δημήτριο και από μία σε Ελληνικό, Ομόνοια, Νέα Σμύρνη και Βύρωνα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο εν λόγω συνεργείο και τις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3 κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Ένα αμάξωμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου.

-Πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, όπως εγκέφαλοι, τιμόνια, ασφαλειοθήκες, στροφόμετρα, τιμόνια, ράδιο- CD κ.ά.

-Πλήθος κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, αδειών κυκλοφορίας και άλλων εγγράφων.

-Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 14,2 γραμμ.

-Κλειστό σύστημα καταγραφής με τρεις κάμερες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.