Newsroom

Newsroom

Έκλεψαν το έργο του του Banksy για τον πόλεμο στη Γάζα

Εξαφανίστηκε αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια

bansky 1

Σάλος στο Λονδίνο μετά την κλοπή – αστραπή ενός έργου του Bansky. Δύο άντρες φάνηκαν να παίρνουν ένα έργο τέχνης που δημιούργησε ο Banksy σε δρόμο του νότιου Λονδίνου, λιγότερο από μία ώρα μετά τα αποκαλυπτήρια, για την Γαζα

Το νέο έργο τέχνης, το οποίο ζητούσε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, εμφανίστηκε πάνω σε μια πινακίδα «stop», διακοσμημένο με πολεμικά αεροπλάνα. Βρισκόταν στο Commercial Way στο Peckham μέχρι που εκλάπη.

Ο Banksy άρχισε να δημιουργεί street art τη δεκαετία του ’90

Οι κάμερες κυκλοφορίας κατέγραψαν δύο άντρες να αφαιρούν το έργο τέχνης. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Banksy μοιράστηκε το έργο τέχνης στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς καμία εξήγηση. Αν και προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί, το έργο τέχνης, του οποίου η τοποθεσία παραμένει άγνωστη, πιστεύεται ότι αποτελεί αναφορά στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Γάζα.

Το 2015, ο Banksy δημιούργησε ένα street art στη Γάζα.

 

Το 2015, ο Banksy δημιούργησε ένα street art στη Γάζα. «Η Γάζα περιγράφεται συχνά ως «η μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου», επειδή δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εισέλθει ή να εξέλθει. Αλλά αυτό φαίνεται κάπως άδικο για τις φυλακές – δεν τους κόβεται τυχαία σχεδόν κάθε μέρα το ηλεκτρικό ρεύμα και το πόσιμο νερό» ανέφερε ο καλλιτέχνης.

5903520792791640360no

«Bomb Damage»

Ο Banksy άρχισε να δημιουργεί street art τη δεκαετία του ’90, αλλά απέκτησε ιδιαίτερη φήμη την επόμενη δεκαετία με τα πολιτικά του έργα.

Ο καλλιτέχνης αναφέρεται συχνά σε σύγχρονα ζητήματα και το 2020 συμπεριέλαβε στο έργο του μηνύματα σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού.

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) αφαίρεσε μπογιά με σπρέι σε βαγόνι τρένου του μετρό του Λονδίνου λόγω της «αυστηρής πολιτικής της κατά του γκράφιτι».

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…