Newsroom

Newsroom

Έκλεισε το τελωνείο Ευζώνων, στον Προμαχώνα οι αγρότες των Σερρών

Κλειστό παραμένει από το απόγευμα της Δευτέρας το τελωνείο των Ευζώνων, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας να έχουν καταλάβει τον κόμβο της Ειδομένης, που βρίσκεται στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αλλά και τις παρακαμπτήριους οδούς που οδηγούν σε αυτό.

589070601dc52420388b4674

«Εάν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο -νωρίς το μεσημέρι- από το Νησέλι Αλεξάνδρειας, το Αιγίνιο Πιερίας και τη Χαλάστρα, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων» επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, προσθέτοντας δε ότι «εάν τους εμποδίσουν, τότε είμαστε αποφασισμένοι να σκληρύνουμε τη στάση μας».

Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας συγκεντρώθηκαν στις 28/1 σε σημείο που βρισκόταν 1,5 χιλιόμετρο πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα προ του κόμβου της Ειδομένης. Χθες, το μπλόκο ενισχύθηκε με συναδέλφους τους από τα Γιαννιτσά, την Χαλκηδόνα και το Κιλκίς.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών, οι οποίοι και έφθασαν στο σημείο με αγροτικά οχήματα και με τα ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά τους.

Όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα, ο σχεδιασμός τους αφορά πεζή διαμαρτυρία στο σημείο, εντός της επόμενης ώρας.

Τονίζεται ότι τα τρακτέρ τους βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στο ύψος του Λευκώνα, ενώ έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, ο προγραμματισμός αγροτών και κτηνοτρόφων στη δυτική Μακεδονία περιλαμβάνει αποκλεισμούς, συλλαλητήρια και νέα μπλόκα σε διάφορα σημεία.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας αγροτών και κτηνοτρόφων, επιβραδύνουν τα σχέδια στην περιοχή, αλλά δεν τα ακυρώνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Όπως δήλωσε ο κ. Μόσχος, αύριο, Τετάρτη, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στο μπλόκο, θα διανείμουν περί τα 2.000 φυλλάδια με τα αιτήματά τους στη λαϊκή αγορά Καστοριάς, ενώ την Πέμπτη θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες, στο τελωνείο της περιοχής, όπου γίνεται εκτελωνισμός των προϊόντων.

«Στόχος του αποκλεισμού είναι να αναδείξουμε τη διάσταση των ελληνοποιήσεων, κυρίως φασόλια και μήλα, πρακτική που έχει ρημάξει την αγορά, οδηγώντας σε σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγωγών» επισήμανε.

Για την Παρασκευή προγραμματίζεται παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Καστοριάς. Ο κ. Μόσχος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους πολίτες, από όποια επαγγελματική τάξη και αν προέρχονται.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Καλονέρι Βοείου, έστησαν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση πήραν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας.

Σήμερα, εξάλλου, στον ίδιο δρόμο, στήνεται και το μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, απο αγρότες και κτηνοτρόφους των Πύργων Πτολεμαϊδας.

Επισημαίνεται ότι μεθαύριο, Πέμπτη, συνεδριάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι Φλώρινας, χωριών Βοΐου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να καθορίσουν το ακριβές σημείο, όπου θα στήσουν το μπλόκο τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…