Newsroom

Newsroom

Κλειστό το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου – Πρόσφυγες συρρέουν στα σύνορα

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου, όπου, σημαντικός αριθμός πρσφύγων συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα - Αυξημένες οι ροές και στα νησιά 

AP Kastanies

Στο συνοριακό σημείο διέλευσης βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά ενισχύονται προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Στον Έβρο βρίσκονται μετέβησαν σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης. 

 

Επικοινωνία Μέρκελ – Μητσοτάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η κατάσταση στην Τουρκία και οι κινήσεις προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση. 

Στέλνουν ΜΑΤ στον Έβρο

Καθ’ οδόν για τις Καστανιές Έβρου βρίσκονται πάνω από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες αναχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής από την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη καθώς και από πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Νωρίτερα στον Έβρο έφτασαν δυνάμεις ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), έπειτα από σχετική διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι άνδρες του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων σε σημεία-περάσματα, προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων. Ο στρατός έχει απλώσει στο δρόμο αγκαθωτά συρματοπλέγματα προκειμένου να μην επιτρέψει την πρόσβαση μεταναστών στην Ελλάδα.

Συνεχείς αφίξεις προσφύγων και στη Λέσβο

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι αφίξεις προσφύγων που παρατηρούνται από το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς στη Λέσβο, από τα απέναντι παράλια. Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έφτασαν 54 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, ενώ το πρωί της Παρασκευής άλλοι 15, κυρίως γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν με μία φουσκωτή βάρκα.

Τουρκία για άνοιγμα συνόρων: Οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης

Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Αλτούν δήλωσε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και επίσης του κόσμου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.

Ο Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η λεκτική υποστήριξη σχετικά με την επαρχία Ιντλίμπ δεν είναι αρκετή και ότι η Άγκυρα περιμένει «πραγματική» βοήθεια.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι όλα τα «στοιχεία» της συριακής κυβέρνηση αποτελούν στόχους για την Τουρκία και ότι θα πληγούν.

Ο τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να διασφαλίσει ότι η Ρωσία, που υποστηρίζει την Δαμασκό με αεροπορικά πλήγματα, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στην στο Ιντλίμπ ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις της συριακής κυβέρνησης.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…