Newsroom

Newsroom

Έκλεισε τo κατάστημα Lidl στο Περιστέρι λόγω μόλυνσης από κορονοϊό!

Έντονη ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη ότι κατάστημα της γνωστής αλυσίδας Lidl στο Περιστέρι αναγκάστηκε να κλείσει όταν εντοπίστηκε υπάλληλος βρέθηκε μολυσμένος με κορονοϊό.

lidl 0

Δεδομένου ότι τις πύλες του καταστήματος περνούν χιλιάδες άτομα, οι πιθανές συνέπειες είναι ενδεχομένως καταστροφικές. Η αλυσίδα αναγκάστηκε να κλείσει το σούπερ μάρκετ και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στη συνέχεια θα λειτουργήσει με νέο προσωπικό, όμως, τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την εξέλιξη είναι πολλά, ειδικά για μία επιχείρηση που διαφήμιζε την πιστοποίηση «covid shield σε επίπεδο excellence» και πλασαρόταν στην αγορά ως… η ασφαλής επιλογή.  

Το πρώτο ερώτημα στη σκέψη όλων, είναι πόσο καιρό εργαζόταν το συγκεκριμένο άτομο, στο κατάστημα ενώ είχε μολυνθεί και αν το πόστο του τον/την έφερνε σε συχνή επαφή με πελάτες. Τί σημαίνει η πιστοποίηση που διαφημίζεται για την Υγεία των πελατών που πραγματοποίησαν τις αγορές τους από εκεί; Με το κατάστημα να βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για όσους ενδέχεται να μολύνθηκαν. Ευτυχώς στα σούπερ μάρκετ τα μέτρα προστασίας είναι αυστηρά, όμως πόσοι τα τηρούν απαρέγκλιτα; Πόσοι μπορεί να αγνόησαν τις οδηγίες και να νόσησαν; Ερωτήματα που μπορούν να απαντήσουν μόνο οι ειδικοί. Ήδη έχουν γίνει λήψεις δηγμάτων από το υπόλοιπο προσωπικό και αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ.   

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η επιχείρηση αναφέρει ότι «Για τη Lidl Ελλάς η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων και των καταναλωτών συνιστά απόλυτη προτεραιότητα. Στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας, σας ενημερώνει ότι λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος ενός από τους εργαζόμενους στο κατάστημα του Περιστερίου και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 1 & Λεωφόρο Κηφισού, το κατάστημα έκλεισε κι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος από εξειδικευμένη εταιρία και δόθηκε το πιστοποιητικό απολύμανσης ενώ πετάχτηκαν όλα τα φρέσκα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα bake off και αντικαταστάθηκαν με νέα μετά την απολύμανση. Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID-19 και θα ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ τόσο σε περίπτωση θετικού όσο και αρνητικού αποτελέσματος ενώ το κατάστημα θα ανοίξει σύντομα με νέο προσωπικό. H Lidl Ελλάς διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές ότι θα συνεχίσει να τηρεί τα υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας εφαρμόζοντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας βάσει των υποδείξεων των αρμόδιων αρχών αλλά και της πιστοποίησης covid shield που έχει λάβει σε επίπεδο excellence και ελέγχεται συνεχώς».

Τα καυτά ερωτήματα παραμένουν, όμως η εξέλιξη αυτή ανοίγει ξανά τη συζήτηση, για την ασφάλειά των καταναλωτών στην καθημερινότητά τους, τα μέτρα προστασίας, αλλά το αν γίνονται επαρκείς έλεγχοι στην αγορά για την τήρησή τους.   

 

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…