Newsroom

Newsroom

Έκλεισαν την εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης τα νερά του Πηνειού

Η χώρα είναι για άλλη μια φορά «κομμένη» στα δύο καθώς έχει διακοπεί στην Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης.

w09 90929eun

Συγκεκριμένα, την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Εθνική Οδό στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και συγκεκριμένα από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων, μέχρι τα όρια με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η απαγόρευση ξεκίνησε και θα ισχύει μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Εξαιρούνται τα οχήματα με τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Για τα οχήματα με προορισμό την Αθήνα, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας και η κίνηση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ., κ.λπ.) και τα οχήματα οδικής βοήθειας.

Νωρίτερα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Εθνική Οδό από Κατερίνη προς Λάρισα.

 

Στον Πηνειό, η στάθμη του οποίου συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα

Η στάθμη του Πηνειού έχει φτάσει τα 12 μέτρα και όσο ανεβαίνει, αποφασίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκκενώσεις οικισμών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι δραματικές διασώσεις με βάρκες και ελικόπτερα από τα χωριά της Καρδίτσας που βυθίστηκαν κάτω από το νερό.

Ανάλογες εικόνες και στη Λάρισα, με ηλικιωμένους να απεγκλωβίζονται από τα σπίτια τους με φουσκωτές βάρκες.