Έκλεισαν… κλειστό κατάστημα! Λουκέτο 10 ημερών σε κατάστημα εστίασης για… τον αντικαπνιστικό

Λουκέτο «εις το τετράγωνο» και έλεγχος... από το παράθυρο; - Δείτε την απόφαση που θυροκολλήθηκε σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

5182386

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ του παραλογισμού που βιώνουμε «παίχτηκε» σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε κλειστό κατάστημα εστίασης θυροκολλήθηκε απόφαση επιβολής προστίμου και προσωρινής σφράγισης με την αιτιολογία που αναφέρεται να είναι η παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, παρά το γεγονός ότι το κατάστημα είναι εδώ και μήνες εκτός λειτουργίας λόγω του καθολικού lockdown που έχει επιβληθεί σε όλο τον κλάδο της εστίασης.

Μάλιστα, η απόφαση κάνει λόγο για διαπίστωση τεσσάρων παραβάσεων και αναφέρει ότι λόγω αυτών επιβάλλεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο δικαστικός επιμελητής δεν βρήκε κανέναν στον χώρο για να παραλάβει την απόφαση, με αποτέλεσμα να την θυροκολλήσει παρουσία μάρτυρα.

Η θυροκόλληση έγινε σήμερα 21/1/2021. Εάν παρ’ ελπίδα η απόφαση αναφέρεται σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημα πριν την επιβολή του lockdown, πριν τον Νοέμβριο του 2020 δηλαδή, τίθεται εύλογα το ερώτημα του γιατί να καθυστέρησε τόσο η γνωστοποίηση -και συνεπώς η εφαρμογή- της απόφασης, με αυτή να έρχεται τις μέρες που ανοίγει οριστικά η συζήτηση περί του ανοίγματος του κλάδου της εστίασης. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, που έφτασε στο koutipandoras.gr μέσω αναγνώστη, η απόφαση δεν αναφέρει την ημερομηνία που διενεργήθηκε ο έλεγχος.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι είτε ο έλεγχος έγινε πριν τις 7/11/2020 και η απόφαση θυροκολλήθηκε με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών, είτε ότι ο έλεγχος για τον αντικαπνιστικό έγινε μεσούσης της αναστολής λειτουργίας της εστίασης λόγω κορονοϊού και οι ελεγκτές «είδαν» τις παραβάσεις πίσω από τα κάγκελα και τις κλειστές πόρτες του καταστήματος, το οποίο σύμφωνα με αναφορές κατοίκων δεν λειτουργεί εδώ και δύο μήνες ούτε ως delivery ή take away.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…