Εκκωφαντικό άδειασμα Χρυσοχοΐδη από Μαρκόπουλο-Δένδια

Έπειτα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, και ο βουλευτής της «σαμαρικής» πτέρυγας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, άδειασε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον «εθνικισμό των 12 μιλίων», υπογραμμίζοντας πως αυτά τα ζητήματα είναι λυμένα για τους «Νεοδημακράτες» και πως οποιαδήποτε άλλη άποψη έρχεται αποκλίνει από την γραμμή του πρωθυπουργού. Και ο  Νίκος Δένδιας άδειασε,  κι εκείνος με την σειρά του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. 

ek xryst 2

Καζάνι που βράζει αποτελεί η Κ.Ο. της ΝΔ μετά την ακατανόητη δήλωση Χρυσοχοΐδη, ο οποίος χαρακτήρισε εθνικιστικό το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ.

Τη σκυτάλη από τον Π. Πικραμμένο πήρε στην Ολομέλεια ο πρώην δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος, Δ. Μαρκόπουλος, θέτοντας διαχωριστική γραμμή για το τι ισχύει ανάμεσα στους «νεοδημοκράτες» και -πιθανώς- στα λοιπά μέλη της κυβέρνησης που έχουν άλλη πολιτική και ιδεολογική αφετηρία.

Ο Δ. Μαρκόπουλος αφού έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποκρισία ως προς την επέκταση των χωρικών υδάτων, τόνισε: «Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: εθνικισμός δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης της Ελλάδας στα 12 μίλια».

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Προσωπικά αυτή τη γραμμή τη χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κανένας δεν δικαιούται να αποκλίνει από αυτή τη γραμμή. Οι νεοδημοκράτες όλοι είμαστε ενωμένοι σε αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό».

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, στο άκουσμα της τοποθέτησης του πολιτικού του αντιπάλου: «Αδειάζετε τον κ. Χρυσοχοΐδη χοντρά!».  

Άδειασμα και από τον Δένδια

Παίρνοντας το λόγο μετά την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, ο Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον Ν. Δένδια να τοποθετηθεί για την «κόκκινη» γραμμή των 6 μιλίων του Γιώργου Γεραπετρίτη και «το ανεκδιήγητο που είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι είναι εθνικισμός η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια». «Έχετε υποχρέωση να πάρετε θέση κ. Δένδια…» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν ήρθα εγώ εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω πάγιες εθνικές θέσεις που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε» απάντησε αδειάζοντας με το γάντι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια πρόσθεσε μία φράση που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως: «Θα παρακαλέσω επειδή ακριβώς όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του κόμματος επί της τοποθέτησής μου, να μην με προκαλούν επ΄ αυτού».

Εννοούσε τη ΝΔ όταν αναφερόταν στην «κρισιμότητα του κόμματος» ή το πόσο σημαντικό είναι να μην σηκωθούν περαιτέρω οι τόνοι και γι΄ αυτό προσέχει μέχρι και τα σημεία στίξης; Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ούτε ο Γ. Γεραπετρίτης, ούτε ο Μ. Χρυσοχοΐδης προέρχονται από τη Δεξιά.

Πηγή: Documentonews

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους