Έκκληση στο Ισραήλ κάνει ο Αντόνιο Γκουτέρες: Σταματήστε μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα

"Καλούμε να ανακληθεί οποιαδήποτε τέτοια εντολή για να αποφύγουμε αυτό που θα μπορούσε να μετατρέψει μια ήδη τραγική κατάσταση σε όλεθρο"

Antonio Guterres

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνει έκκληση στο Ισραήλ να «αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή», αφού ο ισραηλινός στρατός διέταξε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα.

Ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίκ, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι ο ΓΓ πιστεύει ότι ο χρόνος για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή τελειώνει.

 

Τελεσίγραφο και για εκκένωση νοσοκομείου

Διορία δύο ωρών έδωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις προκειμένου να εκκενωθεί και το νοσοκομείο Αλ Αουντά της βόρειας Γάζας, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Το Ισραήλ μας έδωσε διορία δύο ωρών για να εκκενώσουμε. Το προσωπικό ακόμη φροντίσει ασθενείς. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ενέργεια, τη συνέχιση του αδιάκριτου αιματοκυλίσματος και τις επιθέσεις κατά των δομών Υγείας στη Γάα. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους ασθενείς» αναφέρει η οργάνωση.