Newsroom

Newsroom

Έκκληση για αποχώρηση των καταληψιών από το πανεπιστήμιο Αθηνών

Να αποχωρήσουν άμεσα οι καταληψίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζητεί ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ι. Δημόπουλος, καθώς έχει…

Να αποχωρήσουν άμεσα οι καταληψίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζητεί ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ι. Δημόπουλος, καθώς έχει αποκοπεί η επικοινωνία του πανεπιστημίου όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης σήμερα ο κ. Δημόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, «συζητήθηκε το πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει από την αναστολή λειτουργίας του κεντρικού διακομιστή (server) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), λόγω κατάληψης των αντίστοιχων κτιριακών εγκαταστάσεων. Αυτή η ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό όλου του Πανεπιστημίου μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας με όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Δημόπουλος επισημαίνει επίσης ότι «η διακοπή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας που έχει προκύψει έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση του ιατρικού και νοσηλευτικού έργου- δυσχέρεια στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στη λήψη και προώθηση αποτελεσμάτων ιατρικών εξετάσεων και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών».

Για τους λόγους αυτούς η Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Σχολής ζητά την άμεση αποχώρηση των ατόμων που πραγματοποιούν την κατάληψη, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η ηλεκτρονική επικοινωνία εντός και εκτός του ΕΚΠΑ.