Έκκληση Γκουτέρες για Κυπριακό: Πρέπει να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις

«Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, οι συμμετέχοντες «να αδράξουν την ευκαιρία και να φθάσουν σε μία ολοκληρωτική διευθέτηση του Κυπριακού» ανέφερε ο ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για τα θέματα Εγγυήσεων και Ασφάλειας στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

59567f6c1dc52428388b45ca

Ο κ. Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς κάθε πλευρά να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με δημιουργικό πνεύμα.

 Ο γ.γ. του ΟΗΕ αναφερόμενος στα κεφάλαια Ασφάλειας και την Εγγυήσεων σημείωσε ότι έχουν ζωτική σημασία για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης.

«Οι συζητήσεις τις τελευταίες μέρες έδειξαν ότι υπάρχει δέσμευση να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι η ασφάλεια της μίας κοινότητας δεν θα πρέπει να είναι σε βάρος της άλλης» πρόσθεσε.

Ο κ. Γκουτέρες ανέφερε ότι παρατηρείται «αργή πρόοδος» στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά και σημείωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν έχουν ακόμη επιλυθεί κάποια ευαίσθητα και δύσκολα ζητήματα. 

Ερωτηθείς ποια θα μπορούσε να είναι η προθεσμία για λύση στο Κυπριακό ο κ. Γκουτέρες τόνισε ότι «εάν θέταμε μια προθεσμία, θα βοηθούσαμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μην λυθεί το πρόβλημα».

Κοτζιάς: Χρήσιμη η παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ

«Η παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ ήταν πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη, ταξινόμησε τα ζητήματα» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και πρόσθεσε: «Κουβεντιάσαμε τρόπους που θα ασχοληθούμε με επιμέρους προβλήματα-κλειδιά, που αναφέρονται στις δύο συνθήκες Ασφάλειας και Εγγυήσεων. Και ο στόχος, όπως τον περιέγραψε και ο ίδιος, είναι από την αρχή να είναι η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος, όπως κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ».

«Η παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ ήταν πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη, ταξινόμησε τα ζητήματα» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς εξερχόμενος και πρόσθεσε: «Κουβεντιάσαμε τρόπους που θα ασχοληθούμε με επιμέρους προβλήματα-κλειδιά, που αναφέρονται στις δύο συνθήκες Ασφάλειας και Εγγυήσεων.Και ο στόχος, όπως τον περιέγραψε και ο ίδιος, είναι από την αρχή να είναι η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος, όπως κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ».

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την συζήτηση ως «δημιουργική που επιτρέπει εξόδους από τα αδιέξοδα».

Ανοίγοντας τη σημερινή Διάσκεψη για το Κυπριακό ο γ.γ. του ΟΗΕ έκανε λόγο για «καλύτερη στιγμή για λύση».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ