Φωτιές στην Εύβοια: Εκκλήσεις πυροσβεστών από το πύρινο μέτωπο στη Γαλατσώνα

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο χωριό Γαλατσώνα να γίνει ρίψη πάνω από το χωριό, μήπως το σώσουμε…».

5355390 2

Νέα μάχη των Πυροσβεστών με τις φλόγες – παλεύουν να περιορίσουν τη φωτιά, για να σώσουν το χωριό Γαλατσώνα: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο χωριό Γαλατσώνα να γίνει ρίψη πάνω από το χωριό, μήπως το σώσουμε…».

Η επόμενη μέρα για την Εύβοια είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στις Ροβιές κάηκαν περίπου 40 σπίτια, ποιμνιοστάσια και περίπου 450.000 στρέμματα σε όλο το δήμο. Οι άνθρωποι ζούσαν από την κτηνοτροφία, το ρετσίνι και τον τουρισμό και πλέον δεν έχει μείνει τίποτα.

Νωρίτερα το απόγευμα

Στην περιοχή πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι με ριπές που φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ. Αυτή την ώρα στην περιοχή επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Εναέρια επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ στην κατάσβεση συμμετέχει και 1 πεζοπόρο τμήμα.

Όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία στην έκτακτη ενημέρωση του OPEN ο δήμαρχος Καρύστου, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή επιλέχθηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού Μεσοχώρια. 

 

Σε ερώτηση για το αν κινδυνεύουν σπίτια στην περιοχή ο δήμαρχος σημείωσε ότι «η φωτιά είναι πολύ κοντά στον οικισμό Μεσοχώρια και για προληπτικούς λόγους έγινε η εκκένωση αλλά υπάρχουν και πολύ πυκνοί καπνοί».