Εκκενώνονται οικισμοί στην Κρήτη εξαιτίας ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς

Αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στους οικισμούς Τσίγκουνα και Γερακάμπου, καθώς η ανεξέλεγκτη φωτιά που ξεκίνησε από…

Αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στους οικισμούς Τσίγκουνα και Γερακάμπου, καθώς η ανεξέλεγκτη φωτιά που ξεκίνησε από το Αντισκάρι της Μεσαράς, στο Ηράκλειο, έφτασε μέχρι τις αυλές των οικιών τους.

Μάλιστα, το σπίτι ενός Γερμανού πολίτη έχει ήδη καεί, ενώ έχουν υποστεί ζημιές θερμοκήπια και έχουν αποτεφρωθεί ζώα, σύμφωνα με το e-mesara.gr,

Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου, υποβοηθούμενη από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή και που σε κάποια στιγμή έφτασαν και τα 11 μποφώρ. Η πρόγνωση δε, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για περαιτέρω ενίσχυση των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα νότια της Κρήτης!

Οι Πυροσβεστικές αρχές της Κρήτης ενίσχυσαν τις δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή με την πυρκαγιά να έχει αλλάξει κατεύθυνση προς το Δισκό και το Λέντα.

Στο σημείο επιχειρούν 17 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 44 άνδρες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 οχήματα των δήμων, 2 ελικόπτερα, εθελοντές και  κάτοκοι της περιοχής.