Newsroom

Newsroom

Εκκενώνεται λόγω ακαταλληλότητας το νοσοκομείο Ληξουρίου

Εντολή να εκκενωθεί το νοσοκομείου Ληξουρίου δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές. Οι μηχανικοί πραγματοποίησαν δευτεροβάθμιο έλεγχο στο κτίριο και διαπίστωσαν…

nosokomeio 10

Εντολή να εκκενωθεί το νοσοκομείου Ληξουρίου δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές. Οι μηχανικοί πραγματοποίησαν δευτεροβάθμιο έλεγχο στο κτίριο και διαπίστωσαν έλεγχο με τη στατικότητα του, κρίνοντάς το ακατάλληλο για χρήση.

Όπως μεταδίδει το inkefalonia.gr, προτάθηκε να γίνει μεταφορά των δέκα συνολικά ασθενών στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Διονύσης Αραβαντινός, εξέφρασε αντιρρήσεις σε αυτό το ενδεχόμενο και ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκο Ανουσάκη να γίνει σύσκεψη για να μεταφερθούν σε νέα πτέρυγα στο Ληξούρι.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων  ενώ, από τα 500 σπίτια που υπέστησαν ζημιές και έχουν ελεγχθεί, τα μισά κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο περίπου 5% του συνόλου των κατασκευών στο νησί.

Να σημειωθεί ότι στο παλιό δημοτικό κέντρο Παλικής έχουν γίνει μέχρι στιγμής 1.600 αιτήματα πολιτών για έλεγχο των κατοικιών τους, εκ των οποίων τα 1.000 αφορούν σε σπίτια μέσα στην πόλη του Ληξουρίου και τα υπόλοιπα σε διάφορα χωριά της περιοχής.