Newsroom

Newsroom

Συναγερμός στο Αννόβερο: Βρήκαν φορτηγάκι γεμάτο με εκρηκτικά

Πρώτη ενημέρωση 20:30 Αναβλήθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας που επρόκειτο να…

gipedo 1

Πρώτη ενημέρωση 20:30

Αναβλήθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Αννόβερο, παρουσία της καγκελαρίου ‘Ανγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης. Εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims». 

Η αστυνομία εκκένωσε το στάδιο για λόγους ασφαλείας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Αρχικά, γερμανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι στο στάδιο βρέθηκε “ύποπτο αντικείμενο”, ενώ η καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται να βρισκόταν ήδη στο γήπεδο. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.

annov2

Ένα φορτηγάκι με εκρηκτικά εντοπίστηκε κοντά στο γήπεδο του Αννόβερου, όπου θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας. Το φορτηγάκι μάλιστα, φέρεται να ήταν βαμμένο σαν ασθενοφόρο.

annov1
Σύμφωνα με το dpa το οποίο επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.

Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως η γερμανική  εθνική ομάδα μεταφέρθηκε σε μια ασφαλής, αλλά άγνωστη τοποθεσία, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims».

annov3

Τελικά, διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας αποκάλυψε ότι κοντά στο γήπεδο βρέθηκε ένα ημιφορτηγό το οποίο είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο -προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες- και το οποίο ήταν γεμάτο με εκρηκτικά.

Εκκενώνεται και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας – Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Στο μεταξύ στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία, ενώ οι θεατές έχουν ήδη αποχωρήσει. Επισημαίνεται ότι η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο.

Σύμφωνα δε με το dpa το οποίο επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…