Newsroom

Newsroom

Ξεκινούν από αύριο οι εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Από αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο (με ελεύθερη είσοδο), τις οποίες διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

57b31ee31dc5241c2c8b48ea

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Συγκεκριμένα, αύριο 17/8, ώρα 21:00, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου θα υποδεχθούν το κοινό στους δροσερούς κήπους του με τη μουσική εκδήλωση «Στου φεγγαριού το φως». Τρεις μουσικοί (Γιώργος Τσιαρδάκας, φλάουτο, Αμαλία Σδρόλια, mezzo soprano, Ιωάννα Σιοπούδη, πιάνο) θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από κύκλους τραγουδιών, chanson και μελωδίες επεξεργασμένες για φωνή, φλάουτο και πιάνο διαφόρων συνθετών όπως Ντεμπισί, Μασνέ, Γκομπέρ, Κουρτ Βάιλ, καθώς και Κώστα Γιαννίδη και Μάνου Χατζιδάκι.

Από μεθαύριο, 18/8, ημέρα πανσελήνου, οι εκδηλώσεις ποικίλλουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο ‘Αρτας (18/8, ώρα 21:00) τη συναυλία με τον Γιώργο Γάκη και την παρατήρηση στον έναστρο νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστρολάβος Αστρονομίας και Διαστήματος ‘Αρτας και τον Δήμο Αρταίων), αλλά και την κινηματογραφική προβολή της ταινίας “Τρωάδες” του Μιχάλη Κακογιάννη, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας, στο αρχαίο θέατρο Μίεζας (21/8, ώρα 21.00).

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…