Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε η δίκη του ναυτικού που βρέθηκε νεκρός σε καταψύκτη – Τι κατέθεσε ο αδερφός του

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την δολοφονία του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, από την Καλλιθέα το πτώμα του οποίου βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2016 μέσα σε καταψύκτη-μπαούλο, του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε.

59df84171dc52423238b45a2

Για την υπόθεση δικάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η 50χρονη σύζυγος του θύματος, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία με την έναρξη της δίκης δήλωσε αθώα και μια 27χρονη συμπατριώτισσά της, η οποία προανακριτικά είχε ομολογήσει πως βοήθησε την φίλη της να βρει τα πρόσωπα που θα εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 60χρονου.

Η νεαρή γυναίκα μάλιστα είχε καταθέσει προανακριτικά πως την ώρα του εγκλήματος η ίδια βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού μαζί με τον 12χρονο γιο της 50χρονης και του θύματος. Ωστόσο, σήμερα με την έναρξη της δίκης η 27χρονη, δήλωσε αθώα.

Κατηγορούμενος επίσης για την υπόθεση είναι και ένας νεαρός που φέρεται να μετέφερε τον καταψύκτη στο διαμέρισμα της Καλλιθέας.

Στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες περιέγραψαν το πώς αισθάνθηκαν όταν αντίκρισαν την σορό του 60χρονου μέσα στον καταψύκτη.

«Ήταν σε εμβρυακή κατάσταση δεμένα τα χέρια με τα πόδια του και γυρισμένος με την πλάτη», είπαν οι μάρτυρες, δικαστικοί επιμελητές, που μπήκαν πρώτοι στο διαμέρισμα.

Τα ίχνη του άτυχου ναυτικού, είχαν χαθεί για περισσότερο από ένα χρόνο μέχρι τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπήκε με δικαστικούς επιμελητές στο σπίτι και βρήκε τον άνδρα δεμένο χειροπόδαρα μέσα στον καταψύκτη.

Τι κατέθεσε ο αδερφός του θύματος

Ο αδελφός του θύματος αναφέρθηκε ενώπιον του δικαστηρίου στη διαμάχη του πρώην ζευγαριού για την επιμέλεια του γιου τους, 14 ετών, ο οποίος σήμερα φιλοξενείται σε ίδρυμα ανηλίκων στη Βουλγαρία.

Όπως ανέφερε, η 50χρονη παντρεύτηκε τον αδελφό του για οικονομικούς λόγους. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην μεγάλη αδυναμία που είχε ο αδελφός του στο γιο του ενώ αντίθετα η 50χρονη «έβαζε λόγια» στο παιδί για να κατηγορεί τον πατέρα του ότι το κακοποιούσε με απώτερο στόχο να φύγει από κοντά του.

Παράλληλα, ο μάρτυρας τόνισε ότι η κατηγορουμένη άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στον αδελφό του όταν γεννήθηκε το παιδί.

Το 2008, όπως ανέφερε, η κατηγορούμενη έφυγε για τη Βουλγαρία μαζί με το παιδί αλλά και 223.000 ευρώ που είχε καταθέσει σε λογαριασμό ο παππούς του.

Τα προβλήματα που είχε το ζευγάρι επιβεβαίωσε καταθέτοντας στο δικαστήριο και ένας αδελφικός φίλος του θύματος ο οποίος ήταν και ο πρώτος που αντιλήφθηκε την εξαφάνιση του.

«Εγώ διαφωνούσα με το γάμο τους. Είχα την άποψη ότι τον ήθελε για τα λεφτά του… Είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας και ήταν απαιτητική» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ο 60χρονος ναυτικός


Πλήρωνε τα ενοίκια και μετά την δολοφονία

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Καλλιθέα όπου βρέθηκε το πτώμα του άτυχου ναυτικού, αποκάλυψε ότι αν και σύμφωνα με την κατηγορία, η δολοφονία έγινε τον Ιανουάριο του 2015 και λίγες ημέρες αργότερα η 50χρονη έφυγε από την Ελλάδα, εκείνη εξακολουθούσε να πληρώνει κανονικά το ενοίκιο και τους λογαριασμούς του σπιτιού.

Εμπλοκή δημιουργήθηκε, όπως είπε ο μάρτυρας, τον Ιούλιο του 2015 λόγω capital control όταν η κατηγορούμενη τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως ήταν εκτός Αθηνών και είχε πρόβλημα με την κατάθεση των χρημάτων.

«Από τότε σταμάτησε κάθε επικοινωνία μαζί της…» είπε ο μάρτυρας. «Της τηλεφώνησα και όταν δεν μου απάντησε της έστειλα μήνυμα. Δυο ημέρες αργότερα μου απάντησε και εκείνη με μήνυμα εξηγώντας μου ότι κάτι είχε ξεχάσει το παιδί έξω από το ψυγείο « είπε.

Όταν εντοπίστηκε το πτώμα

Ο δικαστικός επιμελητής περιέγραψε στο δικαστήριο την εικόνα που αντίκρισαν όταν μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα .

«Μπήκαμε με κλειδαρά . Υπήρχε μια μυρωδιά Κλεισούρας. Το σπίτι ήταν ακατάστατο, υπήρχε ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια βασιλόπιτα. Ο καταψύκτης ήταν στο χολ του σπιτιού και κλεισμένος με μια μονωτική ταινία. Τον ανοίξαμε και αμέσως μετά ειδοποιήσαμε την ασφάλεια».

Ο δεύτερος δικαστικός επιμελητής κατέθεσε πως είδε το πτώμα μέσα στον καταψύκτη. «Είδα λίγο το κεφάλι και την πλάτη. Είχε λίγο πάγο. Στην αρχή έπαθα σοκ. Ήταν σε εμβρυακή στάση , ήταν δεμένα τα χέρια με τα πόδια του» περιέγραψε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου 2017.  

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

6159595

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

Οι καλές μέρες κατά την διάρκεια του Πάσχα δίνουν την θέση τους στην κακοκαιρία

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

Eurovision

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

«Πάμε για ένα διαφημιστικό τριών λεπτών για να προσευχηθούμε», ανέφεραν οι σχολιαστές της ΕΡΤ μετά…