Ξεκίνησε ξανά τα τηλέφωνα στα κανάλια ο Κυριάκος λόγω της offshore της Μαρέβας;

Παλιά του τέχνη… κόσκινο πάει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τακτική του να τηλεφωνεί στα κανάλια για να κάνουν τα στραβά μάτια σε ειδήσεις που δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το προφίλ που θέλει να χτίσει.

5877b7341dc524e8028b4c2e

Μετά τον «πανικό» του με τα τηλέφωνα στα κανάλια για να μην παίξουν καθόλου όσα ειπώθηκαν για εκείνον και τη Siemens κατά την «μάχη» στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες με τον Αλέξη Τσίπρα, το τηλέφωνο του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως πήρε ξανά «φωτιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της ΝΔ τηλεφωνεί ο ίδιος αλλά και συνεργάτες του στα κανάλια για να «μπλοκάρουν» το καυτό θέμα με την offshore της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι και την εμπλοκή της στα Paradise Papers. Δεν θέλει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες να παίξει καθόλου το θέμα στα δελτία ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, ήδη πάντως η offshore της Μαρέβας στα νησιά Κέιμαν έχει επιχειρηθεί να «υποβαθμιστεί» ως θέμα στα περισσότερα ΜΜΕ. Το ότι δηλαδή η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται κάτοχος offshore εταιρίας σε φορολογικό Παράδεισο σε μια παγκόσμια αποκάλυψη από τη Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών δημοσιογράφων, δεν είναι δα και ένα «αποκαλυπτικό» θέμα.

Το ότι η Βρετανία «σείεται» αυτή τη στιγμή από τις «παραδείσιες» μπίζνες της Βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Καρόλου και του Χάμιλτον φαίνεται πως δεν αποτελεί και κριτήριο για τα εγχώρια ΜΜΕ που εξετάζουν τελείως επιφανειακά και χωρίς καθόλου κριτική την περίπτωση της Μαρέβας.

Η «καυτή» αυτή αποκάλυψη επιχειρείται να περάσει αναίμακτα και αθόρυβα από τα ελληνικά ΜΜΕ παρά το ότι πρακτικά μιλάμε για μιας παγκόσμιας εμβέλειας δημοσίευσης που πρακτικά περιγράφει ένα σκιώδες τραπεζικό σύστημα μέσα από το οποίο οι εμπλεκόμενοι κρύβουν και μεταφέρουν λεφτά, παραπλανούν τις αρχές και φοροδιαφεύγουν.

Να τονίσουμε πως το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη φιγουράρει στις αποκαλύψεις των Paradise Papers οι οποίες έδωσαν πρακτικά την καλύτερη επιβεβαίωση στα όσα δημοσίευσε για τις offshore της συζύγου του αρχηγού της ΝΔ, το Documento.

Νέα δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά των Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργου Γεραπετρίτη και Γιώργου Φλωρίδη

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Νέα δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά των Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργου Γεραπετρίτη και Γιώργου Φλωρίδη

Μετά από μήνυση συγγενών θυμάτων