Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις – Τεχνική συμφωνία μέχρι την Κυριακή αναμένει η κυβέρνηση

Τα σχέδια της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλαβε η ελληνική πλευρά εν όψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς που ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

570a891e1dc52428028b4662

Στα σημερινά ραντεβού συζητώνται σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η ενέργεια, αλλά και το νέο υπερταμείο, ενώ αύριο πρόκειται να τεθεί το πλαίσιο αναφορικά με όσα περιλαμβάνονται στα κείμενα που πήρε στα χέρια της η Αθήνα. Στις σημερινές συζητήσεις από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών συμμετέχει μόνο το ευρωπαϊκό κομμάτι καθώς η Ντέλια Βελκουλέσκου αναμένεται να εμπλακεί στις συζητήσεις από αύριο.

Πριν από την έναρξη των συζητήσεων στο Hilton είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας Δημήτρης Λιάκος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στο μεταξύ, καμία ανησυχία δεν υπάρχει στο Μαξίμου για την τεχνική συμφωνία με τους δανειστές με κυβερνητικό στέλεχος να σημειώνει μιλώντας στο documentonews.gr ότι «το πλαίσιο της Μάλτας είναι τόσο σαφές που δεν επιτρέπει καμία παρερμηνεία». Συνεπώς, εκτιμούν στο Μαξίμου, μέχρι την ερχομένη Κυριακή θα υπάρξει απόφαση για το τεχνικό μέρος της συμφωνίας η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου και θα συνοδεύεται όπως είναι φυσικό από την απόφαση για εκταμίευση της δόσης για να καλυφθούν και οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Ιουλίου.

Η ψήφιση στη Βουλή, πιθανότατα των δύο νομοσχεδίων (εργασιακά, ενεργειακά και μέτρα, αντίμετρα) θα γίνει πριν τις 15 Μαΐου. Από εκεί και μετά, ανέφερε το ίδιο στέλεχος «υπάρχει το μεγάλο θέμα της συνολικής συμφωνίας» με τις διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας παραμένουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο κυβερνητικό plan B για το ενδεχόμενο η συνολική συμφωνία να «τραβήξει» μέχρι το καλοκαίρι ή πολύ περισσότερο μέχρι τις Γερμανικές εκλογές απάντησε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένος δηλώσει πως αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία δεν θα ισχύσουν και τα μέτρα.       

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…