Ξεκινά από την αρχή η δίκη Μαντέλη για τo σκάνδαλο Siemens

Από την αρχή ξεκινά η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών επί ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, λόγω του θανάτου του προέδρου του δικαστηρίου το καλοκαίρι, Αγγελή Τριαντόπουλου. Ο κ. Μαντέλης θα κάτσει εκ νέου στο εδώλιο μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δωροδοκία ύψους 230.000 ευρώ που είχε λάβει σε δύο δόσεις από τη μητρική Siemens.

Η δίκη είχε ξεκινήσει το 2013 και ήταν στο τελικό στάδιο, όμως ο θάνατος του προέδρου του δικαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη της διαδικασίας από την αρχή. Το προαναφερθέν ποσό που είχε το χαρακτήρα δωροδοκίας, αφορούσε τη σύμβαση 8002 μεταξύ του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας.

Ο κ. Μαντελης από την αρχή αρνείται πως δωροδοκήθηκε ως υπουργός που χειρίστηκε την επίμαχη σύμβαση και υποστηρίζει πως το ποσό αποτελούσε χορηγία της Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία.

Να σημειωθεί ότι σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα οικονομικά σκάνδαλα, όπως αυτό της Siemens κι ενώ η υπόθεση βρισκόταν ήδη τρία χρόνια σε εξέλιξη, έχοντας φτάσει λίγο πριν να τελεσιδικήσει, η εκδίκαση ξεκινά υποχρεωτικά από την αρχή, γιατί κάποιοι δεν… φρόντισαν να διοριστεί αναπληρωτής του προέδρου, σε περίπτωση που παρουσιαζόταν πρόβλημα. 

Αυτά είναι τα βήματα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων – Τι αναφέρει επιστολή από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ

Αυτά είναι τα βήματα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων – Τι αναφέρει επιστολή από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ

9 προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα - Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης…