Ξεκινά απεργία πείνας η Πόλα Ρούπα για το παιδί της (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

«Ξεκινάω απεργία πείνας» είπε η αδερφή της Ρούπα, διαβάζοντας γραπτή δήλωση της συλληφθείσας, με την οποία ζητά το ανήλικο παιδί της να δοθεί στη μητέρα και την αδερφή της.

586e3eb01dc524864e8b4f38

Στη ΓΑΔΑ επέστρεψε η Πόλα Ρούπα, μετά την κατάθεσή της στην εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο. Όπως έκανε γνωστό η αδερφή της συντρόφου του Μαζιώτη, η Ρούπα ξεκινά απεργία πείνας, για να δοθεί το παιδί της στη γιαγιά του και στη θεία του. «Ξεκινάω απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδελφή μου» έγραψε η Πόλα Ρούπα, τονίζοντας πως παραμένει αμετανόητη εχθρός του συστήματος. 

Η Πόλα Ρούπα το μόνο που αρκέστηκε να αναφέρει στην εισαγγελική λειτουργό ήταν το προαναφερθέν αίτημα για το παιδί της. Σύμφωνα με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών, η Ρούπα μετά τη ΓΑΔΑ θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για να εκτίσει τις ποινές που της είχαν καταλογιστεί στο παρελθόν. Πρόκειται τόσο για την απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) όσο και για εκείνη του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 έτη), σχετικά με έκρηξη τον Απρίλιο του 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Το χρονικό των συλλήψεων

Η επιχείρηση για τη σύλληψη της Ρούπα πραγματοποιήθηκε στις 06:10 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μονοκατοικία στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της. Παράλληλη επιχείρηση σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου έλαβε χώρα για τη σύλληψη της 25χρονης, η οποία φέρεται να παρείχε κάλυψη στην Πόλα Ρούπα. Οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Αστυνομίας διεξήχθησαν τόσο από άντρες της Αντιτρομοκρατικής όσο και της ΕΚΑΜ,

με παρουσία εκπροσώπων των εισαγγελικών αρχών. 

Το ανήλικο παιδί της Ρούπα παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, υπό την επιμέλεια της εισαγγελέως ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρούπα συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν όπλο στην τσάντα της. Το μόνο που ζήτησε ήταν η προστασία του παιδιού της κατά τη διαδικασία της σύλληψης, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει από τα Χριστούγεννα το κρησφύγετο της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, παρακολουθώντας τη συλληφθείσα με σκοπό την περαιτέρω συλλογή πληροφοριών. 







Ο ρόλος της 25χρονης

Στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης άντρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ συνέλαβαν την 25χρονη, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρου Χρονόπουλου, κατηγορείται για υπόθαλψη και «φέρεται να παρείχε συνδρομή στην αναζητούμενη Πόλα Ρούπα». Όπως ανέφεραν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ακριβώς από πάνω από το σπίτι της Ρούπα κατοικούσαν συγγενείς της 25χρονης συλληφθείσας.

Η συνέντευξη Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από το χρονικό των επιχειρήσεων για τη σύλληψη της Ρούπα και της 25χρονης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, παραθέτει και τις κατηγορίες που βαραίνουν τη σύντροφο του Μαζιώτη από το παρελθόν.


Υπενθυμίζεται ότι η Ρούπα, διωκόμενη με καταδικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», καταζητείτο από το 2012, οπότε παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και διέφυγε με τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη. Τον Ιούλιο του 2014 ο Μαζιώτης συνελήφθη μετά από συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…