Εκδότης «Ελεύθερου Τύπου» στην Εξεταστική: «Δεν απαντάω για τον αποκλεισμό του Documento»

Μόνιμη επωδός του κ. Σκαναβή ήταν η άγνοια.

5444226

Σουρεαλιστικά σκηνικά εκτυλίχθηκαν κατά την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα της Εξεταστικής Επιτροπής, Αλέξη Σκαναβή, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (EIHEA) και εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου».

Μόνιμη επωδός του κ. Σκαναβή ήταν η άγνοια. Δεν γνώριζε τα κριτήρια βάσει των οποίων διανεμήθηκαν τα κρατικά κονδύλια για τις λίστες Πέτσα και Κικίλια, όπως επίσης αν προηγήθηκε διαβούλευση για τις υπό διερεύνηση καμπάνιες, ενώ για ζητήματα που αφορούσαν την περίοδο της προεδρίας του Νίκου Χατζηνικολάου στην Ένωση δήλωνε αδυναμία απάντησης λες και το συνδικαλιστικό όργανο των εκδοτών δεν έχει συνέχεια ανεξαρτήτως του ποιοι συγκροτούν το Δ.Σ.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι απαντήσεις που (δεν) έδωσε για τον αποκλεισμό του Documento. Αρχικά, ο εκδότης που έλαβε περί τα 100.000 ευρώ για την εφημερίδα και το site του «Ελεύθερου Τύπου» ισχυρίστηκε πως επειδή η εφημερίδα δεν δημοσιεύει την κυκλοφορία της, δεν πληροί το συγκεκριμένο κριτήριο, ασχέτως κι αν -όπως είπε- δεν γνωρίζει τα κριτήρια. Πρόσθεσε, βέβαια, ότι το Dοcumento δεν είναι η μόνη εφημερίδα που ακολουθεί αυτήν την πρακτική.

Ωστόσο, ο κ. Σκαναβής παρέλειψε να διευκρινίσει ότι -μεταξύ άλλων- οι εφημερίδες Real News, Καθημερινή και Δημοκρατία, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», δεν αναρτούν κι εκείνες με τη σειρά τους την κυκλοφορία τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μονοπωλιακό καθεστώς διανομής του Τύπου από το πρακτορείο «Άργος», συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εν συνεχεία, μετά τις επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, σχετικά με το «αν καλώς ή κακώς αποκλείστηκε το Documento», ο πρόεδρος της Ένωσης απάντησε ότι δεν απαντά! «Δεν απαντάω…» είπε επί λέξει, ζητώντας παράλληλα από το υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει τα κονδύλια που αντιστοιχούν για την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, ενώ νωρίτερα δεν επισήμανε την ανάγκη διεξαγωγής νέας καμπάνια για τους εμβολιασμούς. «Κι έχουμε αργήσει…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: documentonews.gr

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…