Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης του Πουτζδεμόν

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ισπανία εις βάρος του Καταλανού ηγέτης Κάρλες Πουτζδεμόν παρέλαβαν οι βελγικές αρχές, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

59fda4961dc5240c468b4570

Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας επιβεβαίωσε ότι οι βελγικές αρχές έχουν λάβει το ένταλμα.«Θα το εξετάσουμε, κατόπιν θα το αναθέσουμε σε ανακριτή», εξήγησε ο Έρικ Βαν ντε Σάιπτ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η Ισπανία εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζδεμόν και τεσσάρων “υπουργών” του που βρίσκονται στο Βέλγιο.

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι οι ισπανικές δικαστικές αρχές είναι πλέον πολιτικοποιημένες.

«Δεν θα αποφύγω τη Δικαιοσύνη. Θα παρουσιαστώ ενώπιον των δικαστικών αρχών, αλλά ενώπιον των πραγματικών δικαστικών αρχών» τόνισε ο Πουτζδεμόν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF και προβλήθηκε σήμερα.

«Είπα στον δικηγόρο μου να μεταφέρει στις δικαστικές αρχές του Βελγίου ότι είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ» επισήμανε.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…