Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Περιστέρι: Ζαχαριάδης και Κοτζιάς κάλεσαν σε συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και στέφθηκε από επιτυχία καθώς παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι του κόμματος αλλά και μέλη.

ggjk

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πολιτική εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσαν οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Περιστερίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στις 19/1/24 με θέμα “Συμπόρευση Αριστερών και Προοδευτικών Δυνάμεων” , με κεντρικούς ομιλητές τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και ιδρυτή της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Κοτζιά, τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη και με τη συμμετοχή πολιτευτών, στελεχών και πολιτών της Δυτικής Αθήνας.

Επιβάλλεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε να απαντήσουν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ενωμένες και συντονισμένες στις δεξιές πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ που επιτίθενται στη δημοκρατία, στα δικαιώματα και στην ποιότητα ζωής των πολιτών και να δώσουν διέξοδο και λύσεις σε βασικά προβλήματα όπως η ακρίβεια,τα εισοδήματα, η ποιότητα υγείας, η εκπαίδευση και σε ένα σύστημα που απαξιώνει θεσμούς και τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις επαγγελματικές ενώσεις και τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας σε διάλογο με στόχο τη συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας για να ανατραπεί η δεξιά κυβερνητική ηγεμονία στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

– Στην εισηγητική ομιλία του ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι:

“Υπάρχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καλλιεργήσει δυναμικά την ενεργή παρουσία του στην αυτοδιοίκηση, τα σωματεία των εργαζομένων, τα κινήματα και τους επαγγελματικούς φορείς και όπου απαιτείται να υπάρξει αλληλεγγύη και συμπόρευση με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις απο την αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Βρισκόμαστε σε μια μετασεισμική περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές και ο στόχος είναι να γίνει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πλειοψηφική δύναμη, αναγνωρίζοντας τα λάθη του, οργανώνοντας τον λόγο του, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και πιστοί στις αξίες μας να βάλουμε φρένο στην ακροδεξιά στροφή που κάνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και πανευρωπαϊκά”.

– Στην εισηγητική του ομιλία ο Νίκος Κοτζιάς έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της ελληνικής αριστεράς και ανέφερε :

“Το 2012-2015 υπήρχε ένα κοινωνικό κύμα που έπρεπε να μάθουμε ως κυβέρνηση να το καθοδηγήσουμε, ενώ το 2019 δεν υπήρχε αυτό το κύμα κι έπρεπε να το δημιουργήσουμε κι έπρεπε πολλά πράγματα να τα φτιάξουμε.

Η δεξιά πολιτική μπορεί να είναι κυνική και σκληρή, είναι αντιθεσμική κι έχει μηχανισμούς επιρροής με σημείο αναφοράς το κέρδος. Η αριστερή πολιτική δεν γίνεται χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς συμπαράσταση κι αλληλεγγύη και χωρίς δημοκρατικές αξίες. Η αριστερά έχει διαρκές ιστορικό διασπάσεων αλλά κέρδισε μόνο όταν έκανε μικρές ή μεγάλες συνεργασίες δίνοντας μια εικόνα σοβαρότητας και δύναμης σταθερότητας στην κοινωνία . Πρέπει να κάνουμε διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις για τα μεγάλα ζητήματα ώστε να διαπιστώσουμε και τις διαφωνίες μας, να οργανώσουμε κοινές δράσεις με τα κινήματα , να μην έχουμε προσωπικές στρατηγικές αλλά ένα συγκροτημένο κοινό λόγο για να αποκτήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα στους πολίτες. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό μέτωπο που πρέπει να δουλευτεί όμως από τα κάτω με αισιοδοξία και τη συμμετοχή και τον αγώνα όλων μας, κυρίως με λόγο που θα προτείνει λύσεις στα βασικά προβλήματα των ανθρώπων”.

Την συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή πολιτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατεύθυναν οι συντονιστές των ΟΜ, Αργύρης Αθηναίος και Γιώργος Βασιλειάδης.

Πηγή: left.gr

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους