Εκδήλωση στη μνήμη του Τζίμη Πανούση την Κυριακή 13/1 στον κινηματογράφο «Ααβόρα»

Ακριβώς ένα χρόνο μετά το θάνατο του μοναδικού καλλιτέχνη, ο κριτικός κιν/φου και μουσικός Άκης Καπράνος στήνει μια εκδήλωση με προβολή ταινίας, παρουσία ανθρώπων που τον είχαν γνωρίσει! 

49796428 288017481791157 3627340515604692992 n

Το κάλεσμα γίνεται από τον δημοσιογράφο, κριτικό κινηματογράφου και μουσικό Άκη Καπράνο, ιθύνοντα νου του καθιερωμένου πλέον «Midnight Express» στο κέντρο της Αθήνας. Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του Τζίμη Πανούση – ένας θάνατος που βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, αλλά και τους αμέτρητους φαν του. 

«Άλλος θα τον χαρακτήριζε Χατζηπαναγή πεταμένο στις πίστες της Νεοελληνικής διασκέδασης. Ας επιφυλαχτούμε. Λάκκος λεόντων η καλλιτεχνία: Θα επιβιώσει ο μονομάχος μάρτυρας; Ποιος περίμενε ότι ο νεαρός τσιλιαδόρος αριστεριστών αφισοκολλητών των Βορείων Προαστίων θα όρθωνε μια μέρα το ανάστημα του, θα ‘βγαζε γλώσσα; Γλώσσα αυθάδικη που σμπαραλιάζει, στόμα που φιλάει και δαγκώνει ταυτόχρονα. Ερωτικός και αποκρουστικός. Τον απορρίπτεις ή τον δέχεσαι. Αλλά πάντα πληρώνεις».

«Η σάτιρα δεν κωλώνει σε αναπηρίες, δεν κωλώνει σε τίποτα. Σατιρίζει και τον χοντρό και τον ομοφυλόφιλο, έχει αριστοφανικές καταβολές, και πιο άγριες ακόμα. Σάτιρα κάνει κάποιος μέχρι και στον εαυτό του, που είναι το δυσκολότερο. Από κει ξεκινάς και μετά πας στον Νταλάρα και σε ό,τι άλλο θες να κάνεις με τα κρεμμυδάκια. Σ’ αυτήν τη δουλειά, να ξέρετε, της σάτιρας εννοώ, δεν πρέπει να ταυτίζεις τη δημόσια εικόνα σου μ’ αυτό που είσαι. Κάποια στιγμή μού τηλεφώνησε ο Αντώνης Ρέμος να μου κάνει τσαμπουκά γιατί τον σατιρίζω. Του είπα: ‘Αν δεν σε σατιρίζω εγώ και κάνας άλλος, δεν θα υπάρχεις’».

Δυο ρήσεις του Τζίμη Πανούση (η πρώτη από την Ελευθεροτυπία, το 1985, η δεύτερη από συνέντευξη του στον Αντώνη Μποσκοΐτη), και οι δυο αντιπροσωπευτικές ενός πολυσχιδή καλλιτέχνη που στην κυριολεξία χάραξε την Ελλάδα στα δυο με το διαβρωτικό του χιούμορ. Ανήλεος, και ταυτόχρονα τρυφερός, κωμικός και μεγάλος Τραγικός, ο Πανούσης έφυγε στις 13 Ιανουαρίου του 2018 αφήνοντας ένα κενό που κανένας άλλος δε θα μπορέσει ποτέ να καλύψει. Την Κυριακή, που κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του, στο σινεμά ΑΑΒΟΡΑ, οι παλιοί του φίλοι αλλά και πολλοί άλλοι θα μαζευτούν για να μιλήσουν για τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη.

Θα ακολουθήσει προβολή του «Δράκουλα των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού από φιλμ 35 χιλιοστών.

Η βραδιά οργανώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη και καθοδήγηση του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Πουλικάκος/ Κωνσταντίνος Τζούμας/ Ισαβέλλα Μαυράκη/ Μαρίζα Κωχ/ Πάολα Ρεβενιώτη/ Νίκος Ζερβός/ Αντώνης Μποσκοΐτης/ Δημήτρης Μανιάτης/ Ναταλία Ρασούλη

Συντονίζει ο Άκης Καπράνος
Οργάνωση: Άκης Καπράνος / Πέγκυ Ρίγγα

ΑΑΒΟΡΑ
(Ιπποκράτους 180 – Μετρό ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)
Τηλέφωνο: 21 0642 3271
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήριο: 5 ευρώ.