Newsroom

Newsroom

Εκδήλωση: Ο πόλεμος στη Γάζα και οι επιπτώσεις του στην υγεία και τη δημόσια υγεία

«Εμπόλεμες συρράξεις και δημόσια υγεία: η περίπτωση του πολέμου στη Γάζα» - Μια σημαντική εκδήλωση σε μια κρίσιμη, διεθνή συγκυρία

rafa gaza 1

Προ ολίγων ωρών ανακοινώθηκε ότι ένας γιατρός, ο δρ Οσαΐντ Τζαμπάριν, πυροβολήθηκε καθώς πήγαινε να εργαστεί στο νοσοκομείο Χαλίλ Σουλεϊμάν στην Τζενίν της (θεωρητικά μη εμπόλεμης) Δυτικής Όχθης, το οποίο λειτουργεί με την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), ενώ στην Τζαμπαλίγια, στη Λωρίδα της Γάζας, πολιορκείται ακόμη και σήμερα το νοσοκομείο Άουντα.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει νοσοκομεία και έχουν σκορπίσει τον θάνατο σε χιλιάδες ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόσφατα, στις 17 Μαΐου 2024, ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ ότι 17 Αμερικανοί γιατροί και νοσηλευτές βγήκαν από τη Γάζα.

Μπροστά σε όλα αυτά τα συγκλονιστικά γεγονότα από τον πόλεμο στη Γάζα, τo Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης στη Δημόσια Υγεία, την Πολιτική Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΚΕΠΥ) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημόσια Υγεία και την Πολιτική Υγείας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Εμπόλεμες συρράξεις και δημόσια υγεία: η περίπτωση του πολέμου στη Γάζα» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στις 6.00-8.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο Τριαρίδης του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

ΚΕΠΥ Πόλεμος Γάζα και Δημόσια Υγεία 2024

Την εκδήλωση συντονίζουν οι Ηλίας Κονδύλης, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, και Αλέξης Μπένος, ομότιμος καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Βασίλης Στραβαρίδης, επικεφαλής της Επείγουσας Αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στη Γάζα, και Νίκος Χατζαράκης, επίκουρος καθηγητής στο The New School for Social Research στη Νέα Υόρκη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά εδώ

 

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

hwkb17 063

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

Την συγκλονιστική περιπέτεια του ανήλικου, αλλά και την μέγιστη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών εξηγεί…

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Hleia 1

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Εξοργισμένη η μητέρα της άτυχης 11χρονης ξέσπασε κατά του παιδοκτόνου συγγενή της