Newsroom

Newsroom

«Εκδικητική και αντικοινωνική η συμπεριφορά των τραπεζών στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

Ανακοίνωση με αφορμή την ανακοπή των Τραπεζών «ALPHA» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» στη διαδικασία με την οποία θα αποδιδόταν στους απολυμένους εργαζόμενους τμήμα του πλειστηριάσματος από την πώληση του κτιρίου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και το οποίο θα κάλυπτε μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.  

4979020 2

Στην ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι τράπεζες πρέπει άμεσα να σταματήσουν την αντικοινωνική και εκδικητική συμπεριφορά τους έναντι των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά «έχει στόχο να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

«Οι τράπεζες πρέπει άμεσα να σταματήσουν την αντικοινωνική και εκδικητική συμπεριφορά τους έναντι των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, για ένα θέμα που είναι και νομικά ξεκάθαρο. Μια συμπεριφορά που, εκτός των άλλων, έχει στόχο να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

»Παρά τις ασφυκτικές συνθήκες πίεσης από την τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε με ρητό και σαφή τρόπο τους εργαζόμενους σε πτωχευμένες επιχειρήσεις, τόσο για πτωχεύσεις που έγιναν πριν το καλοκαίρι του 2015 όσο και μετά τον Γενάρη του 2018, με το υπερπρονόμιο που τους εξασφάλισε έναντι όλων των άλλων πιστωτών.

»Οι εργαζόμενοι δικαιούνται και πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα. Οι τράπεζες οφείλουν να εγκαταλείψουν την απαράδεκτη στάση που προκαλεί την κοινωνία, η οποία δοκιμάζεται σκληρά»

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…