Εκδικητικές μεταγωγές κρατουμένων στον Κορυδαλλό: Σε απεργία πείνας και δίψας ο Θ. Χατζηαγγέλου

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο αναρχικός απεργός πείνας Θάνος Χατζηαγγέλου, ενώ διανύει την 6η ημέρα χωρίς την λήψη τροφής και νερού.

filaki 3

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε στις 19/12, το μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, Θάνος Χατζηαγγέλου, ο οποίος καταγγέλλει εκδικητική μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας και ζητά να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος αυτής της απόφασης αλλά και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, φαίνεται πως η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού, με προεξάρχουσα την διευθύντρια του, Μαρία Στέφη, αλλά και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει αποφασίσει να απαντήσει στις  κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των κρατουμένων.

Θυμίζουμε ότι από τις 28 Οκτώβρη, οι έγκλειστοι και οι έγκλειστες πολλών φυλακών της χώρας, έχουν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση και δημιουργεί ακόμη πιο ασφυκτικές συνθήκες εγκλεισμού.

Έτσι, φαίνεται πως το υπουργείο ΠροΠο, στο οποίο υπάγεται πλέον η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, στοχοποιεί όσους συμμετέχουν στις εν λόγω κινητοποιήσεις και «τιμωρεί» τους αγωνιζόμενους, με μεταγωγές σε διάφορες μακρινές φυλακές της χώρας.

Την τελευταία εβδομάδα, δύο αναρχικοί κρατούμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών, με αποτέλεσμα ο Θάνος Χατζηαγγέλου να έχει μεταχθεί βίαια και χωρίς προφανείς εξηγήσεις στην φυλακή της Νιγρίτας Σερρών και ο Κώστας Δημαλέξης να έχει μεταχθεί στις φυλακές Τρικάλων, επίσης χωρίς καμία εξήγηση.

Αμφότερες οι εκδικητικές μεταγωγές έχουν καταγγελθεί από τους ίδιους και τους συντρόφους τους και μάλιστα ο Θ.Χ. έχει επιλέξει να διεκδικήσει την επιστροφή του στον Κορυδαλλό θέτοντας το σώμα του στην ακραία δοκιμασία της απεργίας πείνας και δίψας.

Ο φόβος για μια άσχημη εξέλιξη στην υγεία του απεργού είναι μεγάλη, καθότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι φύση αδύνατο να αντέξει κανείς πάνω από δύο εβδομάδες χωρίς τροφή και νερό.

Ήδη από σήμερα (25/12) το πρωί ο Θάνος Χατζηαγγέλου νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο των Σερρών, ενώ όπως καταγγέλλεται «οι γιατροί/νοσηλευτές τον αντιμετωπίζουν απλά ως έναν ακόμη ασθενή και όχι ως έναν απεργό πείνας και δίψας με συγκεκριμένα αιτήματα ρωτώντας τον αν θέλει τελικά να του χορηγήσουν ορό».

Ο ίδιος εμφανίζεται αρκετά καταβεβλημένος, δεν μπορεί να κοιμηθεί, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί-φρουροί του, είναι ιδιαίτερα προκλητικοί καθώς τρώνε μπροστά του και όλο αυτό επηρεάζει και την ψυχολογία του.

Οι τελευταίες μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση ακόμη και με καθήλωση του απεργού, κάτι που εάν συνέβαινε θα αποτελούσε ξεκάθαρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα είδος βασανιστηρίου.