Εκδίκηση με εντολή Μητσοτάκη: Ζητούν διερεύνηση Βαξεβάνη για την Προανακριτική που δεν τον κάλεσαν

Ρεβάνς για τη δημοσιογραφική κριτική που του ασκούν -ως οφείλουν- το Documento και ο Κώστας Βαξεβάνης επιζητά ο πρωθυπουργός, ενορχηστρώνοντας τη διερεύνηση του εκδότη της εφημερίδας με αφορμή την Προανακριτική «φιάσκο – παρωδία» κατά του Νίκου Παππά.

5326153 1

Ρεβάνς για τη δημοσιογραφική κριτική που του ασκούν -ως οφείλουν- το Documento και ο Κώστας Βαξεβάνης επιζητά ο πρωθυπουργός, ενορχηστρώνοντας τη διερεύνηση του εκδότη της εφημερίδας με αφορμή την Προανακριτική «φιάσκο – παρωδία» κατά του Νίκου Παππά. Είναι η δεύτερη φορά που η συμπολίτευση συκοφαντεί και στοχοποιεί τον Κ. Βαξεβάνη χωρίς καν να έχει το σθένος να τον καλέσει για να αντικρούσει όσα του καταλογίζουν. Εν προκειμένω, υπάρχει μια διαφορά και οφείλουμε να την προσμετρήσουμε. Η περίλυπη προσπάθεια των βουλευτών της ΝΔ να κατευνάσουν το ταραγμένο θυμικό της συζύγου του πρωθυπουργού μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το παραδείσιο επιχειρείν, το σπίτι του Βολτέρου και το ελλειμματικό πόθεν έσχες. 

Η πλειοψηφία δεν επιτρέπει στην αλήθεια να της χαλάσει μια βολική δολοφονία χαρακτήρα. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για την εφημερίδα και τον εκδότη που έχουν προκαλέσει αρκετούς μπελάδες στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο πόρισμά της, λοιπόν, για την Προανακριτική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον άλλοτε αφερέγγυο εργολάβο με τα βοσκοτόπια, Χρήστο Καλογρίτσα, η ΝΔ επέλεξε αφενός να ζητήσει από την Ολομέλεια την παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, «ξηλώνοντας» με τα ίδια της τα χέρια τον βασικό πυρήνα του κατηγορητηρίου, αφού απαλείφθηκε το κακούργημα της δωροληψίας. Αφετέρου ζητά τη διερεύνηση του Κ. Βαξεβάνη για την κυκλοφορία του Documento και τον δημοσιογραφικό έλεγχο (!) της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη ασχέτως κι αν κανένα στοιχείο ή μαρτυρία δεν συνηγόρησαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που κοινοποίησαν πηγές της πλειοψηφίας με φόντο το πόρισμα της Επιτροπής, σημειώνεται πως «μπαίνει στο κάδρο της έρευνας και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης». Σύμφωνα με το πόρισμα της ΝΔ, η Επιτροπή θα προτείνει να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές (φορολογική και αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) αναφορικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Οι βουλευτές της ΝΔ για άλλη μια φορά προτάσσουν την εμμονή του πρωθυπουργικού ζεύγους έναντι της πραγματικότητας. Πρώτον, ο Κ. Βαξεβάνης όταν το Documento έφτασε για πρώτη φορά στα περίπτερα ήταν διευθυντής της εφημερίδας χωρίς καμία ιδιοκτησιακή σχέση. Δεύτερον, όταν ο Χρ. Καλογρίτσας αποφάσισε να αποχωρήσει από την εφημερίδα εν μέσω ύποπτων συναντήσεων με τον τότε μηνυτή του, Γιάννη Στουρνάρα, καμία μεταβίβαση δεν συντελέστηκε. Συστάθηκε νέα εταιρία, η οποία συνέχισε την κυκλοφορία του Documento με εκδότη τον Κ. Βαξεβάνη. Ένα απλό google search και μία πρόχειρη έρευνα στο ΓΕΜΗ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Τρίτον, ο εργολάβος κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής ότι το Documento ουδεμία σχέση με τα 3 εκατ. ευρώ που έλαβε από τους Χούρι και πως εκδόθηκε με δικά του κεφάλαια. Επιπλέον, το Documento εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και το εν λόγω ποσό αποδεσμεύτηκε από το Δημόσιο τον Ιανουάριο του 2017. Όπως απέδειξε η έκθεση της ΤτΕ τα χρήματα των Λιβανέζων μεγιστάνων κατέληξαν στην εταιρία «Τοξότης» και αναλώθηκαν στον κύκλο εργασιών της. Παράλληλα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν απολύτως ψευδείς τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι δήθεν ο εργολάβος παραδέχτηκε ενώπιον της Επιτροπής ότι ο Ν. Παππάς του είπε να κρατήσει τα 3 εκατ. ευρώ για την κυκλοφορία του Documento. Επομένως, οι ψευδείς αναφορές στην εφημερίδα και τον εκδότη της δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από την ύστατη προσπάθεια της ΝΔ να κάνει ρελάνς μετά την παταγώδη αποτυχία του κοινοβουλευτικού εγχειρήματος κατά του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Διερεύνηση για χάρη της συζύγου!

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι δεν ντράπηκαν να μετατρέψουν μία κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία σε πεδίο ικανοποίησης και κατευνασμού της Μαρέβας Μητσοτάκη. Με αφορμή τις αναφορές Καλογρίτσα στην Επιτροπή περί άρνησής του στη στοχοποίηση συζύγων πολιτικών αρχηγών από το Documento, η πλειοψηφία μετέτρεψε το πόρισμα σε… κέντημα που -ποιος ξέρει;- μπορεί και να κοσμεί το ανακαινισμένο -δια χειρός Μαρέβας Μητσοτάκη- Μέγαρο Μαξίμου. Παραβλέποντας ότι ο εργολάβος εξέφραζε δυσθυμία ακόμα και για τα «θαλασσοδάνεια» του Κήρυκα Χανίων, τα μέλη της συμπολίτευσης αποκαλούν στο πόρισμά τους «χυδαία στοχοποίηση» τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας για το σπίτι του Βολταίρου και την offshore της συζύγου του πρωθυπουργού.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

 

Για κακή τους τύχη, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το 2018, έκρινε ως αληθή όσα δημοσίευσε η εφημερίδα για την Μαρέβα Μητσοτάκη. Aκόμα κι αν οι βουλευτές της ΝΔ τυχαίνει να αγνοούν την εν λόγω δικαστική απόφαση, πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουν ψευδή όσα επιβεβαίωσε μετά από λίγους μήνες η Διεθνής Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων, εντάσσοντας τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers; Ενεργούσαν κι αυτοί κατ΄εντολήν Παππά;

Δείτε το πρωτοσέλιδο του Έθνους που τότε συνεργαζόταν με τη Διεθνή Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων, η οποία επιβεβαίωσε όσα είχε αποκαλύψει το Documento εννέα μήνες αργότερα:

Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα πηγών της ΝΔ για το πόρισμα:

Καταπέλτης για τον Νίκο Παππά και τις παρασκηνιακές μεθόδους που ακολούθησε την επίμαχη περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, είναι το τεκμηριωμένο και στοιχειοθετημένο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Η πρόταση πορίσματος των μελών-Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης και δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ channel» από τον τότε ισχυρό υπουργό Επικρατείας κ. Παππά, αποκαλύπτοντας το χρονικό των μυστικών επαφών και των εικονικών συμβάσεων μέχρι τη δημιουργία της εφημερίδας Documento που εκδόθηκε για να προβάλει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα τις συζύγους τους.

Το αποδεικτικό υλικό είναι κόλαφος για τους «πρωταγωνιστές» εκείνης της εποχής: Αναλυτικά στοιχεία, sms και email που κατέθεσε ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας και μια σειρά κρίσιμων μαρτύρων ρίχνουν φως στις σκοτεινές διαδρομές μαύρου χρήματος. Παράλληλα, αναδεικνύονται οι ευθύνες του πρώην ισχυρού Υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ μπαίνει στο κάδρο της έρευνας και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης και ο δικηγόρος που ειδικεύεται σε off shore εταιρίες Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα ήταν ένα και το αυτό με τον κ. Παππά, παρά το ότι ο κ. Παππάς την εποχή που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα και οι επισκέψεις του κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου, έκανε πως δεν τον γνώριζε.

Πρόταση-φωτιά για Παππά

Η πρόταση της επιτροπής για τον Νίκο Παππά είναι σαφής, τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη και περιγράφει με τον πλέον αναλυτικό τρόπο τον σκοτεινό ρόλο του κ. Παππά στην προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης και απόκτησης ουσιαστικά δικού του καναλιού.

Μετά από τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας συμπεριλαμβανομένου του αιτιολογικού υπομνήματος του ελεγχόμενου, προτείνεται να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του τέως Υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, η Επιτροπή προτείνει να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές (φορολογική και αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) αναφορικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ο «μπροστινός» και η σύμπραξη Αρτεμίου

Σύμφωνα με το πόρισμα, από την κατάθεση Καλογρίτσα προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αρμόδιος για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα με σκοπό να προσπορίζει στον εαυτό του και σε άλλους παράνομο όφελος και συγκεκριμένα ζήτησε από τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ως «μπροστινός» προκειμένου να λάβει άδεια τηλεοπτικού σταθμού που θα ελεγχόταν από τον ίδιον και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπηρετούσε την πολιτική για την προβολή των δικών τους πολιτικών θέσεων και για την αποδόμηση των θέσεων των πολιτικών του αντιπάλων. Του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους της λιβανέζικης εταιρίας CCC και με βάση τη συμφωνία αυτή ένα μέρος των χρημάτων που θα απαιτείτο για την λήψη της άδειας και τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού περίπου 25 εκατομμύρια θα τα κατέβαλλε η εταιρία CCC και τα υπόλοιπα περίπου 25 εκατομμύρια θα τα έβρισκε και κατέβαλλε ουσιαστικά ο ίδιος με τρόπο που δεν έχει διευκρινιστεί αλλά πάντως με την σύμπραξη του Αρτέμη Αρτεμίου. Ουσιαστικά το πόρισμα περιγράφει ότι ο κ. Παππάς παρά το ότι όφειλε να διαφυλάξει το κύρος του διαγωνισμού του, ο ίδιος με ενέργειες του «έστησε» το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με παρένθετο, τον κ. Καλογρίτσα και θα ήταν ο αφανής ιδιοκτήτης του καναλιού με χρήματα της CCC και άλλα χρήματα άγνωστης προέλευσης.

Για όλο δεν το εγχείρημα μπροστινός θα φαινόταν ο μάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας και συγκεκριμένα εταιρία του γιού του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος επιλέχθηκε να ηγηθεί του εταιρικού σχήματος που θα λάμβανε άδεια, αφού προηγούμενα η ομάδα φρόντισε να τακτοποιηθεί χρέος του προς την εφορία άνω των 5 εκ. Ευρώ, μέσω τραπεζικού δανεισμού από την Τράπεζα Αττικής, προκειμένου να μπορεί να διεκδικήσει τη μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες με τα χρήματα της CCC και της ομάδας Παππά.

Παρασκηνιακές διεργασίες με φόντο τα 3.000.000 ευρώ της εγγυητικής επιστολής

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς ήρθε σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους και μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, έγινε συνάντηση και στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας λίγο πριν την κατάθεση του ποσού των 3.000.000 ευρώ το οποίο πράγματι κατατέθηκε από την εταιρία CCC. Σύμφωνα με το πόρισμα, με το ποσό αυτό εκδόθηκε εγγυητική επιστολή στο όνομα της εταιρίας που είχε σχηματιστεί με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» με σκοπό να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και κατέστη εφικτή η συμμετοχή της. Επινοήθηκε δε με την υπόδειξη και συμμετοχή και του Νίκου Παππά ως προσφορότερος τρόπος για τη μεταφορά του ποσού η σύναψη εικονικής σύμβασης υπεργολαβίας για δήθεν εκτέλεση από την εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, έργου που είχε αναλάβει η λιβανέζικη εταιρία στο εξωτερικό χωρίς όμως ποτέ να έχει εκτελέσει έργο στο εξωτερικό και χωρίς να περιγράφονται καν οι τεχνικοί όροι της σύμβασης υπεργολαβίας.

Το «ναυάγιο» και η κρούση σε Μαρινάκη-Κοντομηνά

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, για λόγους που αφορούσαν την εταιρία CCC η οποία διαπίστωσε αρνητική δημοσιότητα γύρω από το όνομα του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα υπαναχώρησε από την συμφωνία με αποτέλεσμα ο Νίκος Παππάς να διαμεσολαβήσει προκειμένου να συναντηθεί ο Χρήστος Καλογρίτσας με τους επιχειρηματίες Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Κοντομηνά με σκοπό να εξευρεθούν τα κεφάλαια που θα έβαζε η εταιρία CCC πλην όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω άρνησης των επιχειρηματιών αυτών οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο είχαν καταγγείλει δημοσίως τις πράξεις αυτές.

Η δημιουργία του Documento, τα λεφτά στο «Κόκκινο» και οι επαφές με τους Άραβες

Από την κατάθεση του «κόκκινου εργολάβου» προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα χρηματοδότηση για την δημιουργία της εφημερίδας DOCUMENTO, την οποία ο μάρτυρας πραγματοποίησε βάζοντας ένα ποσό της τάξης τουλάχιστον των 2.900.000 για το οποίο μάλιστα προσκόμισε και σχετικά παραστατικά έγγραφα ενώ στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη του Νίκου Παππά κράτησε το ποσό των 3.000.000 ευρώ που επιστράφηκε σε αυτόν λόγω της ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και το οποίο είχε δοθεί από την εταιρία CCC. Στη συνέχεια με εντολή του Νίκου Παππά μεταβίβασε όλη τη λειτουργία της εφημερίδας Documento στον κ. Βαξεβάνη. Το ίδιο έπραξε ο μάρτυρας κατ’ εντολή του Νίκου Παππά και ως προς τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για τον οποίο έδωσε ποσό το οποίο δεν προσδιορίστηκε.

Στοχοποποίηση της Κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι με εντολή Παππά και εκτελεστικό βραχίονα τον Βαξεβάνη

Χαρακτηριστικά ως προς τη στοχοποίηση συζύγων πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ με απευθείας εντολή από το τότε Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Νίκο Παππά ο κ. Καλογρίτσας καταθέτει: «Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση, αντίληψη και σκέψη είδα ότι έμπαιναν και βρίζονταν οι γυναίκες, όπως ήταν η γυναίκα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε, η σύζυγος του κ. Στουρνάρα και κάποια άλλα. Τα αναφέρω επειδή αυτά έχουν γραφτεί. Διαφώνησα σε αυτά πριν τυπωθούν, πριν γραφούν. Είπα ότι παίρνω το όνομά μου από αυτά. «Πάρτε το DOCUMENTO. Εγώ παίρνω το όνομά μου από αυτά. Δεν δέχομαι να είναι το όνομα του γιου μου σε αυτά, αλλιώς διορθώνονται». Πράγματι λοιπόν ανατρέχοντας στα δημοσιεύματα του Documento την επίμαχη περίοδο διαφαίνεται ότι η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη τύχαινε συνεχούς χυδαίας στοχοποίησης, όπως ζητούσε ο κ. Παππάς και εκτελούσε ο κ. Βαξεβάνης σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα. Τα δημοσιεύματα αυτά επιτάθηκαν, αφού επήλθε η ρήξη και λίγο πριν ή κατά την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται τρία πρωτοσέλιδα στις 05.02.17, 12.02.17 και 19.02.17  με συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος της συζύγου του νυν Πρωθυπουργού, που επιβεβαιώνουν πλήρως τους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα. Άλλωστε στην προηγούμενη προκαταρκτική επιτροπή είχε κατατεθεί ηχητικό απόσπασμα που ο ίδιος κ. Παππάς ζητούσε από τον επιχειρηματία κ. Μιωνή να στοχοποιηθεί η σύζυγος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν Πρωθυπουργού. Τόσο λοιπόν από τη μαρτυρία του κ. Καλογρίτσα, από το ηχητικό απόσπασμα του κ. Παππά, το κατατεθειμένο sms και τα ίδια τα πρωτοσέλιδα του Documento δημιουργείται πλήρη πεποίθηση ότι με εντολή του τότε Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Παππά ζητήθηκε και υλοποιήθηκε η συκοφάντηση από το Documento συζύγων πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και πρωτίστως της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με εκτελεστικό βραχίονα τον κ. Βαξεβάνη.

White House και WhitePorscha

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η WhitePorscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας, αναφέρεται στο πόρισμα από την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα: «Η προκαταβολή θα πάει σε «φίλους» στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. ¨Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας». Ο μάρτυρας στη συνέχεια επισημαίνει πως «πήγα στο σκάφος για να κλείσω μια συμφωνία και την βρήκα κλεισμένη.»

Το καυτό 24ωρο της 29ης Αυγούστου 2016

Μέσα σε μία μόλις μέρα, μια σειρά συναλλαγών αποτυπώνει με τον πιο πειστικό τρόπο το πώς λειτουργούσε το σύστημα προκειμένου η εταιρία «Καλογρίτσας» να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στον τηλεοπτικό διαγωνισμό με σκοπό να δημιουργηθεί το “Συριζα channel”.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε το ποσό των 3.000.000 Ευρώ στην ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. μέσω εισερχόμενου εμβάσματος SWIFT και στη συνέχεια μεταφέρθηκε το ποσό των 3.000.000 Ευρώ από την ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. στο λογαριασμό Ταμιευτηρίου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, για να καταλήξει το ποσό αυτό στο λογαριασμό όψεως της εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Όλα έγιναν σε χρόνο ρεκόρ και τελικά η Τράπεζα ATTICABANK δέσμευσε το ποσό των 3.000.000 Ευρώ, ως κάλυμμα και προχώρησε στην έκδοση ισόποσης εγγυητικής επιστολής που χρησιμοποιήθηκε για τη συμμετοχή της ως άνω εταιρείας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαδρομή του ποσού φωτίστηκε από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ προέκυψε ότι η Τράπεζα Αττικής παρά το ότι όφειλε να ελέγξει τη νομιμότητα της προέλευσης του ποσού, και ενώ υπάρχουν επαρκέστατες ενδείξεις περί εικονικότητας της συναλλαγής, έστειλε αναφορά στην αρχή καταπολέμησης εσόδων από παράνομες ενέργειες, δύο σχεδόν μήνες μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και αφού είχε προηγηθεί σχετική σύσταση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η εικονικότητα των συμβάσεων

Η χρονική αλληλουχία των επαφών καταδεικνύει πλήρως και την εικονικότητα της σύμβασης, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κ. Νίκου Παππά, όπως σημειώνεται στο πόρισμα. Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο κανονίζεται συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Χούρι στο Πόρτο Χέλι, όπου για πρώτη φορά θα γνωρίζονταν με μοναδικό θέμα συζήτησης τη συμμετοχή της CCC στο εγχείρημα του Καλογρίτσα. Στο πόρισμα καταγράφονται με αναλυτικό τρόπο στοιχεία που δείχνουν τον πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο Παππά προκειμένου να δημιουργηθεί το αφανές εταιρικό σχήμα και να καταφέρει ο κος Καλογρίτσας, με την οικονομική συμμετοχή της CCC στο εγχείρημα, να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με προνομιακή ενημέρωση και όρους, ώστε να λάβει άδεια και να δημιουργήσει κανάλι που θα ελεγχόταν από τον ίδιο τον ελεγχόμενο Υπουργό κ. Παππά και θα εξυπηρετούσε την προώθηση των συμφερόντων της τότε κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η λευκή πετσέτα Παππά και η κατάθεση υπομνήματος

Το πόρισμα, τέλος, περιλαμβάνει πληθώρα στοιχειών και αποδείξεων που προσκόμισε κυρίως ο κ. Καλογρίτσας από την ημέρα του διαγωνισμού μέχρι την πρώτη δόση, από την επόμενη μέρα (του διαγωνισμού) μέχρι το Documento αλλά και συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Παππά που δεν απαντήθηκαν στην Επιτροπή καθώς ο πρώην υπουργός επέλεξε να μην παρουσιαστεί στην προανακριτική επιτροπή, αλλά να υποβάλλει τις θέσεις του δια υπομνήματος. Είναι ξεκάθαρο ότι από αυτήν και μόνο την επιλογή του κ. Παππά φαίνεται και η δύσχερής θέση στην οποία βρίσκεται έναντι του κ. Καλογρίτσα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του επεδεικνύε εκατοντάδες σελίδες με μηνύματα που έχει στη διάθεση του και προφανώς ο κ. Παππάς προτίμησε να μη ρισκάρει ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις.

Πηγή: documentonews.gr

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…