Newsroom

Newsroom

Εκδίδονται στην Τουρκία τρεις από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς

Να εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους οχτώ εκζητούμενους για την συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου οι οποίοι είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο μια ημέρα μετά αποφάσισε το Εφετείο.

5846bc071dc52430568b45ed

  Σύμφωνα με την απόφαση οι τρεις θα εκδοθούν στην Τουρκία για την προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, την απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του κοινοβουλίου και για την αρπαγή ελικοπτέρου.Το Εφετείο αποφάσισε να μην εκδοθούν για το αδίκημα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.Και οι τρεις Τούρκοι θα υποβάλουν έφεση ενώ μέχρι την εκδίκασή της στον Άρειο Πάγο θα παραμείνουν κρατούμενοι.  

Χθες, το Συμβούλιο Εφετών εξέτασε το θέμα για άλλους τρεις από τους οκτώ για τους οποίου αποφάσισε τη μη έκδοσή τους, μετά την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία δέχθηκε τον βασικό ισχυρισμό των τριών εκζητούμενων ότι σε περίπτωση έκδοσης τους είναι αντιμέτωποι με κίνδυνο ζωής.

  Η χθεσινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης προκάλεσε την οργή της Αγκυρας, με τον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, να λέει ότι η Αθήνα θα έπρεπε να δείξει συμμαχική αλληλεγγύη. «Η Ελλάδα είναι σύμμαχος με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ. Αναμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να εκδώσει τα μέλη του κινήματος του Γκιουλέν και να επιστρέψουν στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει και για τους υπόλοιπους δύο στρατιωτικούς.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…