ΕΚΑΒ: "Ήταν άμεση η ανταπόκρισή μας στο σοβαρότατο τροχαίο δυστύχημα της Εγνατίας"

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΑΒ σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στην Εγνατία Οδό. Η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με…

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΑΒ σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στην Εγνατία Οδό.

Η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν άμεση καθώς στο σημείο του δυστυχήματος προσήλθαν 9 ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Έδεσσας και της Πιερίας.

Τα ασθενοφόρα παρέλαβαν από τον τόπο του δυστυχήματος συνολικά 24 τραυματίες και 4 νεκρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα σημείο του δυστυχήματος αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ιδιωτικά οχήματα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ανταπεξήλθε άμεσα στο σοβαρότατο τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την σύγκρουση νταλίκας με επιβατικά αυτοκίνητα, το πρωί της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2014, στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του χωριού Μέση κοντά στον κόμβο της Κουλούρας.

Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (166), δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 10:24 και το πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 10:30.

Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση μονάδων του Ε.Κ.Α.Β. από τις όμορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Έδεσσας και της Πιερίας με 9 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα (με συνοδεία Γιατρών). Παράλληλα, κατά την διάρκεια πραγματοποίησης της επιχείρησης υπήρξε άμεση ανταπόκριση πολλών Διασωστών και Γιατρών του Ε.Κ.Α.Β., οι οποίοι με αυταπάρνηση προσήλθαν στους τομείς ευθύνης τους εθελοντικά (ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας), αποσκοπώντας στην βέλτιστη παροχή βοήθειας όπου αυτή θα κρινόταν αναγκαία.

Τελικά, από τον τόπο του δυστυχήματος τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. παρέλαβαν και μετάφεραν 23 τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, 1 τραυματία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», 1 νεκρό (απανθρακωμένη σορός) στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, 2 νεκρούς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» και 1 ακόμη νεκρό στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας (συνολική μεταφορά 24 τραυματιών και 4 νεκρών)».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία υπαλλήλου της ΕΥΠ δημοσιεύει το Tvxs, και εκθέτει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη,…