ΓΔ

Γιώργος Δόλγυρας

Εκατοπενηντάρι – τουριστάκια  ζουμπουρλούδικα -και στο βάθος η «ατομική ευθύνη»

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα μετά την τουριστική περίοδο όπου προμηνύεται τραγική.

5105842

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα μετά την τουριστική περίοδο όπου προμηνύεται τραγική. Πέρυσι όπου υπήρξε τουριστική καμπάνια για την προώθηση της χώρας ως covid-free, το αποτέλεσμα ήταν περίπου το 30% των εσόδων της φυσιολογικής τουριστικής χρονιάς του 2019, οπού δεν υπήρχε πανδημία. Φέτος ουδείς μπορεί να ισχυριστεί κάτι ανάλογο για την χώρα μας. Ήδη στην Πορτογαλία έχουν αρχίσει να γεμίζουν τα νοσοκομεία και να αδειάζουν τα ξενοδοχεία.

Απλοϊκά σκεπτόμενος θα πει κάποιος: « Ε και που θα πάνε οι τουρίστες δηλαδή, στην Τουρκία που είναι χειρότερα; ». Μόνο που το κλίμα και η διάθεση για διακοπές είναι αισθητά μετριασμένο φέτος σε όλη την Ευρώπη , καθώς μπαίνουμε σε μία δεύτερη τουριστική σεζόν υπό την απειλή του Κορωνοϊού πάνω από τα κεφάλια μας ( Έρευνα ETC: Θερινές διακοπές θέλει το 56% των Ευρωπαίων ).

Η κυβέρνηση είναι φυσικά διατεθειμένη να ποντάρει τα πάντα στον τουρισμό και διαλαλεί πως τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από την περσινή σεζόν, κόντρα βέβαια στα δεδομένα και την λογική. Οι ξένοι ανταποκριτές ενημερώνουν για την κατάσταση στην χώρα μας κάνοντας σωστά την δουλειά τους, σε αντίθεση με τον εντόπιο δημοσιογραφικό κόσμο που μάλλον δε θέλει να δυσφημίσει την χώρα. Κατηγορίες για έμμεσο λάδωμα από την Λίστα Πέτσα έχουν ελεγχθεί ως ανακριβείς και χυδαίες συκοφαντίες των «Μαδουραίων», οι οποίοι σκεπτόμενοι ανεύθυνα, γέμισαν την χώρα Κορωνοϊό με τις πέντε πορείες που κάνανε όλο το χρόνο. Άσε που ο Πολάκης καπνίζει και αμφισβητεί διαρκώς την επιτροπή των ειδικών της «αριστείας», ντροπή του και αυτουνού.

Αποφάσισε λοιπόν η κυβέρνηση να επενδύσει και πάλι στην «ατομική ευθύνη». 

Πρώτα ετοιμάζεται να βγάλει ξανά ανεύθυνους τους νέους που παρά το αστρονομικό ποσό των 150 ευρώ που τους προσφέρει η κυβέρνηση για να εμβολιαστούν και λύνει όλα τα προβλήματα στην ζωή τους, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανταπόκριση. « Ανεύθυνοι » νεολαίοι, θα κολλάνε τον παππού και την γιαγιά μετά όλο το χρόνο. Στην συνέχεια η ατομική ευθύνη φυσικά θα πιάσει όλους εκείνους τους « ανεύθυνους » επιχειρηματίες της εστίασης που δεν θα αστυνομεύσουν τους πελάτες τους. Ο αξιότιμος υπουργός κ. Γεωργιάδης των ειδικών αποστολών από το Μαξίμου, το δήλωσε καθαρά: « Θέλετε να σας ξανακλείσουμε και να χρεοκοπήσετε; ». Προφήτης δεν είναι κανένας , αλλά τα σημάδια για το τι μέλι γενέσθαι είναι ευδιάκριτα πλέον. Θα φταίνε οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες, οι εστιάτορες, οι νέοι, οι αρνητές ( τους οποίους φυσικά τροφοδοτεί διαρκώς με επιχειρήματα η κυβέρνηση, πυροβολώντας στα πόδια το εμβολιαστικό πρόγραμμα « ελευθερία » που σχεδίασε ). Όλοι θα φταίτε, οι πάντες, εκτός από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα έχει μόνιμα και διαρκώς, το ακαταλόγιστο και το ακαταδίωκτο, όπως η επιτροπή των « άριστων » και αψεγάδιαστων ειδικών με τα βιογραφικά των εκατό και περισσότερων σελίδων, ανώτεροι όλων. 

Περιμένοντας τα τουριστάκια τα ζουμπουρλούδικα λοιπόν, ας θυμηθούμε την παλιά κλασσική ταινία του 1967: «Καλώς Ήρθε το Δολάριο» όπου στο καμπαρέ κάθονται στο τραπέζι η μαντάμ με τις κοπέλες και τον καθηγητή Αγγλικών ( Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Νίκη Λινάρδου, η Άννα Καλουτά και η Σάσα Καστούρα ) και εκείνη υποδεικνύει στον καθηγητή τι ακριβώς πρέπει να μάθουν οι κοπέλες στα Αγγλικά ώστε να « εξυπηρετήσουν » καλύτερα τα ναυτάκια. Το ίδιο ακριβώς ζητάει και η κυβέρνηση ανοιχτά και ξάστερα πλέον από όλους μας.

Το ζήτημα είναι αν ο λαός θα σκύψει το κεφάλι δεχόμενος παθητικά την μοίρα που του ετοιμάζουν ή θα αντισταθεί και ξεσηκωθεί. Πλέον ο πόλεμος είναι σε όλα τα μέτωπα και ενάντια σε όλες τις τάξεις ( εκτός της γνωστής παρασιτικής που ζει εις βάρος όλων μας ), με πρώτη την μεσαία τάξη να την πληρώνει πλέον φέροντας το αυριανό στίγμα της «ατομικής ευθύνης» ( μιας και την εργατική την έχουν ποδοπατήσει και ισοπεδώσει εντελώς ) τέρμα το: « ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες ». Μία νέα κοινωνική πραγματικότητα επέρχεται: « δούλοι τους ή όχι ».

Η « ατομική ευθύνη » βαραίνει άπαντες πλέον, οδηγώντας σε συλλογική. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, η αριστερά οφείλει να ενωθεί σε μία νέα ΕΔΑ ( έστω προσωρινά, με φιλολαϊκό πρόγραμμα και σχεδιασμό για την επόμενη μέρα ) ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση πιο αποτελεσματικά. Η επιτυχία της 17Ν όπου με μπροστάρη το ΚΚΕ να οδηγεί την πορεία του Πολυτεχνείο και Σύριζα, Μέρα25 και υπόλοιπη εξωκοινοβουλευτική αριστερά να ακολουθούν, εφαρμόζοντας μέτρα προστασίας και αποστασιοποίησης, αμφισβητώντας τις απαγορεύσεις και απειλές για συλλήψεις, αποτελεί σημείο αναφοράς. Πρέπει να επαναληφθεί και σύντομα μάλιστα, ειδάλλως η Δημοκρατία στην χώρα, θα ολισθαίνει διαρκώς σε σκιερά μονοπάτια και θα ξυπνήσουμε σε ένα Ερντογανικού τύπου καθεστώς , όπου κάθε διαφωνία με την εξουσία θα είναι απαγορευμένη και θα κοστίζει ακριβά, πολύ ακριβά.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…