Εκατόμβη νεκρών η Μεσόγειος

Επτά Μαροκινοί, που προσπαθούσαν να φτάσουν στις ακτές της Ισπανίας ανασύρθηκαν χθες νεκροί κοντά στην Καζαμπλάνκα, μετά το ναυάγιο του φουσκωτού στο οποίο είχαν επιβιβαστεί.

NewsRoom 29/09/2019 | 12:43

Τα πτώματα των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, ξεβράστηκαν στην παραλία Άιν Χαρούντα στις ακτές του Μαρόκου στον Ατλαντικό, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Τρεις ακόμη άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί, αλλά χωρίς τις αισθήσεις τους, και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου. Σημειώνεται πως ο αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει διευκρινιστεί.

Φέτος πάνω από 15.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ισπανία διά θαλάσσης, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές. Οι αναχωρήσεις γίνονται συχνότερα από τις ακτές του Μαρόκου στη Μεσόγειο, στο βόρειο τμήμα του βασιλείου, που απέχουν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη νότια Ισπανία. 

Nαυάγιο με 50 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

Φόβοι για ακόμα μία τραγωδία με πάνω από 50 θύματα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, καθώς μία βάρκα με προορισμό την Ευρώπη ανετράπη χθες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το Alarm Phone ανέφερε ότι περίπου 56 ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια. «Φοβούνται ότι θα πεθάνουν» έγραψε η οργάνωση μετά από κλήσεις των μεταναστών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβαινόντων το σκάφος άρχισε να βάζει νερά και αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έπεσαν στη θάλασσα εκφράζοντας φόβους για το θάνατό τους.