Newsroom

Newsroom

Έκαναν τις σχολές αστυνομίας στη Θράκη κέντρα μεταναστών

Οργή και αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει εν μια νυκτί τις σχολές της αστυνομίας σε Ξάνθη…

metanastes

Οργή και αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει εν μια νυκτί τις σχολές της αστυνομίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή και να τις μετατρέψει σε κέντρα μεταναστών.

Στην Ξάνθη κάτοικοι και φορείς της περιοχής προχώρησαν σε κατάληψη της Αστυνομικής Σχολής, ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησαν οι κάτοικοι και στην Κομοτηνή, παρουσία των τοπικών αρχών της Ροδόπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση ελήφθη με διαδικασίες εξπρές. Μέσα σε λίγες ώρες το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως προχώρησε σε διαγωνισμό για τη μίσθωση λεωφορείων για τη μεταφορά μεταναστών σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Νικητής, αναδείχθηκε το ΚΤΕΛ Κορινθίας με το συνολικό κόστος των λεωφορείων για τη μίσθωση να ανέρχεται σε 73.800 ευρώ.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε και στο Διαύγεια με αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης Β4ΓΟΙ-ΘΤΗ.
Κάτοικοι, τοπικοί φορείς, αλλά και βουλευτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι πορεύεται δίχως σχέδιο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης Ζεϊμνπέκ Χουσεΐν σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει σχεδιασμό για τη μετανάστευση, ενώ χαρακτήρισε πρόχειρη και εσπευσμένη την κίνηση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η τοπική κοινωνία και οι ανάγκες της Αστυνομίας επιτάσσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Αστυνομοικής Σχολής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσούφ, ο οποίος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντί να επιλύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα το διαχέει στην κοινωνία.


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…