Έκαναν την κηδεία… ευκαιρία: H ΕΡΤ διέκοψε την εξόδιο ακολουθία του Μίκη για το κυβερνητικό briefing

Ως ευκαιρία αντιμετώπισε την ζωντανή μετάδοση της ακολουθίας η ΕΡΤ για να προβάλει ακόμα περισσότερο την κυβερνητική ατζέντα μετά και από τις χθεσινές λαϊκές αποδοκιμασίες.

Με συνεχόμενες διακοπές της εξόδιου ακολουθίας αποφάσισε να τιμήσει η ΕΡΤ την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Όχι μία, αλλά δυο φορές η δημόσια τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση, ώστε την πρώτη φορά να δείξει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κ. Οικονόμου ενώ τη δεύτερη φορά τους αγώνες ράλι στην Ακρόπολη.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εντελώς τυχαία αυτή η διακοπή του ύστατου χαίρε από την ΕΡΤ, αλλά από χθες διεξάγεται ένας τεράστιος αγώνας δρόμου για να κερδίσει ξανά λίγες μονάδες η κυβέρνηση του Μητσοτάκη μετά και από την λαϊκή κατακραυγή που δέχθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έξω από τον ιερό ναό.

Έτσι λοιπόν, η ΕΡΤ θεώρησε ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία τη στιγμή που χιλιάδες πολίτες παρακολουθούν το πρόγραμμά της, να διακόψει εντελώς εμβόλιμα  και χωρίς κάποιο προφανή λόγο τη ζωντανή μετάδοση, ώστε να δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στην πολιτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Να προβάλει δηλαδή, αφενός τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, και αφετέρου, το πολυδιαφημισμένο ράλι ακρόπολης.

Έτσι λοιπόν, η κρατική τηλεόραση διέκοψε για πρώτη φορά τη μετάδοση της πομπής για να δείξει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ προσερχόταν ο Αλέξης Τσίπρας, ξαναδιέκοψε γιατί θεώρησε πιο σημαντικό το ράλι Ακρόπολης.

Δείτε εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 

 

Αφιέρωμα στο Αντιστασιακό τραγούδι – Aπο την Εθνική Αντίσταση και τους Λαμπράκηδες μέχρι σήμερα

Αφιέρωμα στο Αντιστασιακό τραγούδι – Aπο την Εθνική Αντίσταση και τους Λαμπράκηδες μέχρι σήμερα

Τραγούδια που σημάδεψαν τους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, ειρήνη και δικαιοσύνη.

RSF: Παρέμβαση φον ντερ Λάιεν υπέρ των ελλήνων δημοσιογράφων ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

RSF: Παρέμβαση φον ντερ Λάιεν υπέρ των ελλήνων δημοσιογράφων ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Αίτημα από τους RSF την παραμονή της ομιλίας της προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα