Έκαναν τα στραβά μάτια στο ρατσιστικό οχετό του Δημήτρη Κυτεά κατά του Εμμανουήλ Καραλή

Κι όμως εν έτη 2020 η ΕΦΙΠ και ο ΣΕΓΑΣ άναψαν το «πράσινο φώς» για να μπορεί ο οποιοσδήποτε προπονητής, παράγοντας η και όποιος άλλος επιθυμεί να μπορεί να εκτοξεύει με περίσσιο θάρρος το ρατσιστικό του μένος και να μην τιμωρείτε παραδειγματικά. 

Καραλής

Το ρατσιστικό οχετό του ομοσπονδιακού προπονητή στίβου, Δημήτρη Κυτέα, κατά του  πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή, «επιβράβευσε» ουσιαστικά η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, και ο ΣΕΓΑΣ.  Η απόφαση της ποινής στέρησης φιλάθλου ιδιότητας για έναν χρόνο, προφανώς και δημιουργεί ένα επικίνδυνο δεδικασμένο στον ελληνικό στίβο, καθώς τέτοιου είδους ποινές δεν βοηθούν στην πάταξη του φαινομένου από τον χώρο που δίδαξε το Ολυμπιακό ιδεώδες που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας. Εξάλλου οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι παράδειγμα κοινής ειρηνικής συμπόρευσης αθλητών που προέρχονται από διαφορετικές αθλητικές και πολιτισμικές κουλτούρες. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπισμός οδηγεί σε έναν άλλο, εξιδανικευμένο τρόπο ζωής, που τόσο έχει ανάγκη η σύγχρονη κοινωνία των πολιτών.

Ωστόσο η απόφαση αυτή ήρθε να αποδείξει ότι ο ρατσισμός έχει χώρο για να ανθίσει και να δώσει πάτημα σε εκείνους που θέλουν να βγάλουν από μέσα τους την μισαλλοδοξία που τους διακρίνει. 

Θυμίζουμε ο πρωταθλητής μας στο άλμα επί κοντώ κατήγγειλε πως επανειλημμένως έχει γίνει δέκτης ρατσιστικών σχολίων του ομοσπονδιακού προπονητή για το χρώμα του δέρματός του και τα όσα ισχυρίζεται, και επιβεβαιώθηκαν και από μαρτυρίες συναθλητών του. 

«Είναι ένας αμόρφωτος ηλίθιος»  

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των συναθλητών του Καραλή, ο Δημήτρης Κυτέας αποκαλεί πάντα τον αποκαλούσε με τον χαρακτηρισμό “ο μαύρος” χωρίς ποτέ να τον αναφέρει ονομαστικά. Ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του sport24.gr υπάρχουν άσχημοι χαρακτηρισμοί για τον πατέρα του και τη μητέρα του, ενώ γίνεται λόγος ακόμα για… βουντού, ώστε να κάνει κακό στους ανταγωνιστές του.

Επίσης, σύμφωνα και  με την ένορκη κατάθεση της Βούλας Παπαχρήστου, ο Κυτέας της είχε πει “αυτός είναι ένας αμόρφωτος ηλίθιος” και “ο μαύρος είναι ανώμαλος και αυτός και ο πατέρας του βιντεοσκοπούν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις με κοπέλες”. Σύμφωνα με τους αθλητές Γκούσιν και Νερατζή, ο Κυτέας κατά τη διάρκεια αγώνων στην Κύπρο ανέφερε πως “η μάνα του μαύρου είναι από την Ουγκάντα και εκεί ξέρουν να κάνουν βουντού, έτσι λοιπόν κι αυτός είναι γνώστης της μεθόδου αυτής, ο μαύρος και η μαύρη μάνα του χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή προκειμένου να κάνουν κακό στους ανταγωνιστές του στους αγώνες” και καθώς και ότι “οι μαύροι δεν έχουν το ίδιο διανοητικό επίπεδο με εμάς, είναι από τη φύση τους χαζοί”.

Αυτά είναι ορισμένα απ’ όσα εκστόμισε ο Δημήτρης Κυτέας, σύμφωνα με του μάρτυρες. Σήμερα λοιπόν η ΕΦΙΠ του έγνεψε με νόημα… ότι ”εντάξει δεν έκανες και τίποτα…” καθώς η απόφαση της ποινής στέρησης φιλάθλου ιδιότητας για έναν χρόνο, στηρίχθηκε στο γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε ότι εκτιμά και σέβεται τον Καραλή. Ενώ για τον ρατσιστικό οχετό δεν προχώρησε σε πιο βαριά και παραδειγματική τιμωρία. Συμμέτοχος σε αυτό τον παραλογισμό είναι και ο ΣΕΓΑΣ, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να προστατέψει τον Αθλητή και τους αθλητές στο μέλλον σε ανάλογα περιστατικά είτε ρατσιστικής επίθεσης η ακόμα και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Για ακόμη μια φορά οι υπεύθυνοι που έχουν και ορίζουν την τύχη του ελληνικού αθλητισμού στην Ελλάδα αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ