«Εκ παραδρομής» βρέθηκε το όνομά του σε λίστα αρχειοθέτησης πόθεν έσχες

Νέα… σατανική σύμπτωση κατά Μητσοτάκη

Άγγελος Προβολισιάνος 28/07/2021 | 16:34

 

Νέα… σκευωρία εξυφάνθηκε κατά του πρωθυπουργού της χώρας, καθώς το όνομά του βρέθηκε «εκ παραδρομής» σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους, οι οποίες σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να αρχειοθετηθούν. «Η προσπάθεια του κουκουλώματος γίνεται παιδική χαρά» δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Παύλος Πολάκης, ενώ ο Σταύρος Κελέτσης κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, το όνομα του πρωθυπουργού εντοπίστηκε σε λίστα βουλευτών που είχαν πλημμέλειες στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, αλλά κρίθηκαν επουσιώδεις και θα οδηγούνταν στο αρχείο με απόφαση που θα λάμβανε η αρμόδια Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας και ενός υπαλλήλου της Βουλής, η μοίρα έπαιξε για άλλη μια φορά άσχημο παιχνίδι στον πρωθυπουργό.

Η αιτία αυτής της… διαβολικής σύμπτωσης ήταν πως το όνομα του πρωθυπουργού βρέθηκε «εκ παραδρομής» στη λίστα και συγκεκριμένα από αβλεψία υπαλλήλου της Βουλής. Δηλαδή, σε λίστα που ερευνώμενων αιρετών που θα τεθούν στο αρχείο κάποιο απρόσεκτο χέρι τοποθέτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

«Δουλευόμαστε ψιλό γαζί»

Σχολιάζοντας τις προφάσεις της συμπολίτευσης, ο Π. Πολάκης έκανε λόγο για συγκάλυψη που θυμίζει… παιδική χαρά. «Ο πρόεδρος της Επιτροπής μας είπε ότι κατά λάθος βρέθηκε εκεί το όνομα του Μητσοτάκη. Δουλευόμαστε ψιλό γαζί», ήταν το σχόλιο του πρώην αν. υπουργού Υγείας, ο οποίος επισήμανε πως αν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του πρωθυπουργού, τώρα θα είχε… κρεμαστεί στα μανταλάκια.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Στ. Κελέτσης έκανε λόγο για ατόπημα υπαλλήλου και αντέτεινε πως οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους για τα φορολογικά έτη 2015 έως 2018 έχουν εγκριθεί με την ψήφο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρου Λάππα. Βέβαια, η έγκριση που έδωσε με την ψήφο του ο Σπ. Λάππας έγινε πριν η εφημερίδα φέρει στο «φως» τις παρανομίες του Κυριάκου και Μαρέβα Μητσοτάκη.

Στην Επιτροπή οι αποκαλύψεις του Documento

Ο αν. τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχει αποκαλύψει το Documento για την παράνομη εμπλοκή του πρωθυπουργικού ζεύγους με τη γαλλική εταιρία, SCI Personal Ventures, και ζήτησε τον επανέλεγχο των δηλώσεων του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Κατά την απάντηση που έδωσε ο Στ. Κελέτσης μετά από ερώτημα του documentonews.gr, η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής πόθεν έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν και θα αποφανθεί αν χρειάζεται νέος έλεγχος για τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.