Εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Τσακαλώτος – Σταθάκης και δανειστές

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται εκ νέου οι Τσακαλώτος, Σταθάκης και Χουλιαράκης με τους δανειστές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

571751341dc524ce718b49a2

Η συζήτηση επικεντρώνεται στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, η διαπραγμάτευση των οποίων αναμένεται να επηρεαστεί και από τα στοιχεία της που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, με επίσημη ανακοίνωσή του, το επιβεβαιώνει ότι η πορεία της ελληνικής αξιολόγησης θα βρεθεί στην «ατζέντα» της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το πρωί, στις 9.00 π.μ. (ώρα Ολλανδίας).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υπουργοί θα εξετάσουν την πορεία της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και θα ενημερωθούν τόσο από τους θεσμούς όσο και από τις ελληνικές αρχές για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί , όσον αφορά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Το Eurogroup θα εξετάσει επίσης, τα επόμενα βήματα αλλά και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εκτός της Ελλάδας, επί τάπητος θα τεθεί και το ζήτημα του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), με την επικεφαλής του φορέα, Ντανιέλ Νουί να παρουσιάζει την ετήσια αναφορά του Μηχανισμού.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…