Newsroom

Newsroom

Εκ βάθρων αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ασφαλείας μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αποκάλυψε σήμερα τις βασικές γραμμές της μεταρρύθμισης που επιθυμεί να υιοθετήσει αναφορικά με τις απελάσεις μεταναστών και την ενίσχυση της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που ήρθαν στο φως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο.

58591d751dc5243e2e8b48fe

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι εξουσίες του ομοσπονδιακού κράτους αναφορικά με την εσωτερική πληροφόρηση, η οποία αυτή τη στιγμή είναι κατακερματισμένη μεταξύ των 16 κρατιδίων.

Παράλληλα ο ντε Μεζιέρ πρότεινε την ενίσχυση των μέχρι στιγμής περιορισμένων εξουσιών της ομοσπονδιακής αστυνομίας και τη δημιουργία ενός κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων, στο οποίο θα υπάγεται το σύνολο των υπηρεσιών που ασχολούνται με θέματα ασφαλείας σε σχέση με τους μετανάστες και με την αντιτρομοκρατία.

«Το ομοσπονδιακό κράτος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καταστροφές σε εθνικό επίπεδο», όπως η τρομοκρατική επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους στο Βερολίνο, κατήγγειλε ο ντε Μεζιέρ. «Οι δικαιοδοσίες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας είναι κατακερματισμένες».

«Χρειαζόμαστε κοινούς κανόνες και καλύτερο συντονισμό», υπογράμμισε ο ίδιος, κυρίως για την παρακολούθηση ατόμων που έχουν χαρακτηριστεί «επικίνδυνα», όπως ο Τυνήσιος Άνις Άμρι δράστης της επίθεσης του Βερολίνου.

Η επίθεση αυτή έφερε στο φως τις αδυναμίες του υπάρχοντος συστήματος, ενώ πολλοί κατηγόρησαν τις γερμανικές αρχές για αμέλεια και ότι εξαπατήθηκαν από έναν εξακριβωμένο ισλαμιστή.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…