Newsroom

Newsroom

Εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη, ένας νεκρός

Νεότερη ενημέρωση: Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας, καθώς προσπάθούσε να απωθήσει τους διαδηλωτές που…

Νεότερη ενημέρωση: Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας, καθώς προσπάθούσε να απωθήσει τους διαδηλωτές που επιχειρούσαν να εισβάλουν για δεύτερη φορά σήμερα στην αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εισβολή εκατοντάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αμερικάνικη πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την αντι-ισλαμική ταινία που πυροδότησε την επίθεση στη Βεγγάζη.

Το Reuters μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα των γραφείων ασφαλείας έξω από το κτηριακό συγκρότημα πριν εισβάλουν στο έδαφος της αυστηρά φρουρούμενης πρεσβείας. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ στον αέρα για να τους απωθήσουν.

Το Associated Press διευκρινίζει ότι οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο έδαφος της πρεσβείας αλλά όχι στο κτήριο όπου βρίσκονται τα γραφεία της διπλωματικής αποστολής. Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι πριν μπουν στην πρεσβεία, οι διαδηλωτές κατέβασαν την πινακίδα της από τα εξωτερικά τείχη και έκαψαν λάστιχα. Όταν μπήκαν μέσα, κατέβασαν την αμερικανική σημαία και την έκαψαν.

Το BBC αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, υδραντλίες και πραγματικά πυρά για να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Τελικά ανέκτησαν τον έλεγχο του εδάφους της πρεσβείας και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται έξω από το σύμπλεγμα.


Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.