Newsroom

Newsroom

Εισβολή αλά ΕΡΤ στην τηλεόραση της Βαλένθια

Με τρόπο αλά ΕΡΤ, μπήκαν την Παρασκευή αστυνομικοί στο κτίριο της περιφερειακής ραδιοτηλεόρασης της Βαλένθια RTVV. Οι αρχές της Βαλένθια…

valencia 1

Με τρόπο αλά ΕΡΤ, μπήκαν την Παρασκευή αστυνομικοί στο κτίριο της περιφερειακής ραδιοτηλεόρασης της Βαλένθια RTVV.

Οι αρχές της Βαλένθια έκοψαν την παροχή ρεύματος στο κτίριο της τοπικής ραδιοτηλεόρασης ενώ συνοδεία αστυνομικών εισήλθαν σε αυτό οι εκκαθαριστές της εταιρείας.

Την Πέμπτη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης «ο νόμος για την κατάργηση και διάλυση» του σταθμού, σύμφωνα με τον ιστότοπο της RTVV. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι συνέχισαν να εκπέμπουν για ακόμη 12 ώρες, έως ότου κόπηκε η παροχή ρεύματος.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην περιφερειακή ραδιοτηλεόραση υπάκουσαν τις διαταγές των αστυνομικών και εκκένωσαν το κτίριο, φωνάζοντας “ντροπή” προς τους αστυνομικούς.

H περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία, μετά την ακύρωση από τη δικαιοσύνη του σχεδίου αναδιάρθρωσης της περιφερειακής ραδιοτηλεόρασης, το οποίο προέβλεπε την απόλυση των 1.000 από τους 1.700 εργαζόμενους, αποφάσισε να την κλείσει, καθώς όπως ανακοίνωσε δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για να επαναπροσλάβει του απολυμένους εργαζόμενους.

Η επαναπρόσληψη όλων των εργαζόμενων θα κόστιζε εκατομμύρια ευρώ στην περιφερειακή κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να δοθούν στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση, ισχυρίζονται οι τοπικοί αξιωματούχοι της Βαλένθια.