Είστε όλοι χαζοί εκτός από εμένα – Ο Πορτοσάλτε απάντησε στην Καινούργιου και όχι μόνο…

Υπάρχουν αυτοί που ανεβάζουν τον δείκτη συλλογικής ευφυίας, όπως για παράδειγμα ο Πορτοσάλτε, και αυτοί που τον ρίχνουν. Όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή

Νέο επεισόδιο στη μιντιακή  κόντρα που έχει ξεσπάσει από χθες ανάμεσα στον Άρη Πορτοσάλτε και την Κατερίνα Καινούργιου δόθηκε σήμερα το πρωί.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ,  ο Άρης Πορτοσάλτε απάντησε έμμεσα στην Κ. Καινούργιου και παράλληλα έδωσε μια μοναδική περφόρμανς αλαζονείας ξεκαθαρίζοντας λίγο-πολύ πως οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν, είναι να το πούμε… λίγο χαζοί.

Ξεκινώντας να σχολιάζει ότι παρατηρεί μία επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας, σε πολλά επίπεδα και η οποία εδράζεται πάνω στην παραποίηση, κατέληξε να μιλάει για το γεγονός ότι στην Ελλάδα βγαίνουμε πίσω στον διαγωνισμό Pisa στην κατανόηση κειμένου που σημαίνει ότι «ακούω κάτι και δεν καταλαβαίνω αυτό που ακούω».

«Επειδή μεγαλώνουμε και ζούμε σε έναν τόπο που η κουβέντα είναι πολύ εύκολη, μπορούμε να λέμε ο ένας για τον άλλο, αλλά να προσπαθήσω να βάλω έναν στοιχειώδη κανόνα; Μην παραποιούμε αυτά που ακούμε, μην τα περνάμε από το σουρωτήρι μας και τα καταλαβαίνουμε όπως θέλουμε να τα καταλάβουμε ή έχουμε αδυναμία να τα καταλάβουμε.

Γιατί το γεγονός οτι στην Ελλάδα βγαίνουμε πίσω στον διαγωνισμό Pisa στην κατανόηση κειμένου σημαίνει ότι ‘ακούω κάτι και δεν καταλαβαίνω αυτό που ακούω’. Υπάρχει παραποίηση, πάρα πολλή παραποίηση, δεν θέλω να πω κάτι άλλο μένω σε αυτό», σημείωσε αρχικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ με τον Δημήτρη Οικονόμου να του απαντά πως ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του και τον Πορτοσάλτε να συμπληρώνει:

«Να την πει. Όχι παραποίηση, όχι στοχοποίηση. Γιατί η παραποίηση προκαλεί στοχοποίηση. Κι αν ακόμα δεν θέλεις να στοχοποιείς, δεν λέω ότι ξεκινάς με την πρόθεση να το κάνεις, αλλά όταν παραποιείς δίνεις το έναυσμα σε αυτές τις κατηγορίες να στοχοποιήσουν».