Είστε γραφείο τύπου της κυβέρνησης;… ο Βαρουφάκης «πετσόκοψε» Οικονόμου και ΣΚΑΪ

Σκληρές αλήθειες από τον Γιάνη Βαρουφάκη

varoufakis 1

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, εμφανίστηκε στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου και οι δηλώσεις του προκάλεσαν αίσθηση.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μίλησε για όλα, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση φιάσκο της πανδημίας, την έξοδο από την οριζόντια καραντίνα και την ανοησία των self tests. Ο δημοσιογράφος της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκρούσει τους ισχυρισμούς του Γ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 να του απαντά με μία δήλωση που σίγουρα «τάραξε» όλα τα θεμέλια του ΣΚΑΙ.

Για την ακρίβεια ο Δ. Οικονόμου σχολίασε πως η επίθεση του Γ. Βαρούφακη απέναντι στην πολιτεία και την κυβέρνηση είναι άδικη, καθώς το κράτος με πολλούς τρόπους έχει στηρίξει την οικονομία, τους εργαζόμενος και την κοινωνία. «Αυτό είναι ένα ερώτημα που κάνει κάποιος που θέλει να λειτουργήσει ως γραφείο τύπου της κυβέρνησης», ήταν η αποστομωτική απάντηση του Βαρουφάκη μετά από μια μικρή παύση.

Για κάποιο περίεργο λόγο ο Οικονόμου δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν σχολίασε κάτι. Σαν να κατάλαβε και ο ίδιος την αλήθεια, το μόνο που δήλωσε ήταν ένα κοφτό…«Ναι».

Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε κουρέματα ιδιωτικού χρέους για την ενίσχυση της οικονομίας καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν βοηθάνε οι αναστολές». Κλείνοντας εξήγησε πως μόνο μια τέτοια πολιτική συνιστά επενδυτικό μοχλό αλλά και τον μόνο ρεαλιστικό τρόπο για να μειωθούν τα λουκέτα.