Εισήγηση για άρση ασυλίας των έξι της Χρυσής Αυγής

[…]

Εισήγηση για άρση ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Αλεξόπουλου, θα κάνει στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, απόφαση η οποία ελήφθη με 8 ψήφους “υπέρ” και μια “παρών” από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, για τους βουλευτές Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Ευ. Μπούκουρα οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να τους απαγγείλουν κατηγορία που αφορά την πράξη της ένταξης σε εγκλητική οργάνωση της διεύθυνσης αυτής και την πράξη της εγκληματική δράσης, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Θετική επίσης, είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας άλλων τριών βουλευτών της ΧΑ, για τους οποίους οι δικαστικές αρχές διαβίβασαν αίτημα για παραπομπή: του Ηλία Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου για διατάραξη κοινής ειρήνης και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για παράνομη λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.

Η τελική απόφαση για την παραπομπή των έξι βουλευτών στη δικαιοσύνη θα ληφθεί από την Ολομέλεια, την προσεχή Τετάρτη, με ονομαστική ψηφοφορία.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…